KONTAKT
Početna Izdvojeno Vijećnik SDA zatražio odgovore o broju zaprimljenih zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata u Kalesiji

Vijećnik SDA zatražio odgovore o broju zaprimljenih zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata u Kalesiji

od redakcija

Vijećnik Stranke demokratske akcije u Općinskom vijeću Kalesija Nermin Mešić na posljednjoj sjednici uputio je pitanje pomoćnici općinskog načelnika Hati Mujčinović vezano za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata u Kalesiji.

Mešić od Hate Mujčinović traži odgovore koji se tiču broja zaprimljenih zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih obejekata u periodu donošenja zakona do trajanja njegove primjene u 2016.godini.

“U javnosti kruže priče da se ovi predmeti odnosno zahtjevi ne rješavaju i ima zahtjeva koji su stari 4-5 godina i više. Također poznato je još u prošlom sazivu Općisnkog vijeća da je bilo dosta pitanja o ovoj problematici”, govori za Infoplus Nermin Mešić.

On je zatražio da mu se u pisanoj formi dostavi pregled zahtjeva po godinama, broj pozitivno rješenih zahtjeva odnosno broj predmeta koji su rješeni izdavanjem urbanističke građevinske dokumentacije, koliko je zahtjeva odbijeno, koliko je zahtjeva sa drugim statusom rješavanja i broj zahtjeva koji još nisu rješavani i zatražio je da se dostavi procjena roka za rješavanje tih sporova.

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.