Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH-Svijet

Vispak investirao u opremu za čaj sa najmodernijom tehnologijom

Nakon niza inovacija i noviteta u poslovanju koje je realizovala kompanija Vispak, ovu godinu obilježit će i investicija od dva miliona KM koje su uložili u opremu za čaj sa najnaprednijom tehnologijom u proizvodnji.

Oprema je protekli mjesec stigla iz Italije, a njene vrhunske performanse proizvest će visokokvalitetni Vispak čaj uz inovativne dodatke kojih nema na bh. tržištu.

Najpraktičiniji dodatak za cijeđenje čaja i aromatizirani šećeri od jagode, kruške i narandže samo je dio onoga što Vispak priprema za svoje potrošače.Promocija nove opreme i degustacija čajeva, upriličena je i za specijalne zvanice, Vispakove kupce koji su posjetili ovu kompaniju i prvi otkrili inovacije koje su spremne za domaće tržište.

Direktor proizvodnje kompanije Vispak Irhad Avdagić precizirao je da uz tu mašinu, koja je već puštena u rad, imaju kapacitet od 300 kesica čaja u minuti što će im osigurati značajne proizvodne kapacitete.

– Vispak čaj će zadržati sve kvalitetne sastojke, a posebno smo sretni zbog činjenice na energetsku efikasnost jer na kraju proizvodnje nema nikakvog otpada – objasnio je Avdagić.

Savremenom tehnologijom i automatizacijom proizvodnih procesa, Vispak svojim potrošačima želi ponuditi evropski i svjetski nivo kvalitete svojih brendova. Vispak je 1977. počeo sa proizvodnjom čaja na, tada savremenim mašinama, a sama kvaliteta čaja je posljednjih 45 godina bila nekoliko puta usavršavana.

Dosadašnji razvoji novih okusa čaja rađeni su u saradnji sa bh. kooperantima i potrošačima. Vispak čaj se izvozi u više od 20 zemalja, a porošači iz Australije, SAD-a, Hrvatske, Slovenije, Holandije i mnogih drugih država će uskoro moći uživati u najkvalitetnijem okusu čaja sa posebno praktičnim dodacima, saopćeno je iz AS Holdinga.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...