KONTAKT
Početna Izdvojeno Volonter se predomislio: Fadil Alić sada želi biti papreno plaćeni profesionalac

Volonter se predomislio: Fadil Alić sada želi biti papreno plaćeni profesionalac

od apjanic

Predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija Fadil Alić je svoj mandat stavio na raspolaganje vijećnicima koji bi na 6. redovnoj sjednici, 13. jula, trebalo da se izjasne o njegovoj ostavci.

Po mnogim procjenama, ostavka je svojevrsna “tačka na i” višemjesečnih pritisaka da se Alićevo radno mjesto iz volonterskog statusa prevede u profesionalni radni odnos, što bi Budžet Općine Kalesija na godišnjen nivou “oglobilo” za oko 65.000 KM.

Podsjećamo da se Fadil Alić kao nosilac liste pred izbore naročito dičio svojim “visokomoralnim” obećanjem biračima da će raditi kao volonter. Obećavao je, dakle, isto ono što i Sead Džafić, prije nego je izabran za načelnika. Poznato je da je načelnik Džafić nepokolebljivo stao iza obećanja: načelničku plaću on iz mjeseca u mjesec dijeli socijalno ugroženim, najboljim studentima i raznim udruženjima u Kalesiji.

No, Fadil Alić se brzo predomislio. Nakon što su mu građani ukazali povjerenje značajnim brojem glasova, a zadivljeni njegovom predizbornom sviješću i spremnošću za odricanjem u korist onih kojima je pomoć najneophodnija, sada je “okrenuo ploču”. On bi za radno mjesto predsjedavajućeg Općinskog vijeća, koje po mnogim mišljenjima predstavlja “najdublju hladovinu”, da dobija mjesečnu plaću od oko 3.000 KM.

To su, kako saznajemo iz izvora bliskih Nezavisnoj listi Sead Džafić, u više navrata od načelnika Džafića tražili i Fadil Alić i njegov otac Enver efendija Alić, inače glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Kalesiji, o čemu navodno svjedoče i neki snimci. Isti izvori tvrde da na pritiske pomenutog dvojca načelnik Džafić nije pristao, što je rezultiralo besprizornom odmazdom: nekoliko političkih hutbi sručilo se na njega od strane imama. O svim istupima, odnosno skaradnoj zloupotrebi javnih vjerskih obreda, upoznato je i Muftijstvo tuzlansko od kojeg se očekuje reakcija po tom pitanju.

Inače prema Odluci Općinskog vijeća Fadilu Aliću je određena naknada u iznosu od 900 KM, plus 350 KM paušala, korištenje službenog automobila. Uz to ima i reprezentaciju, te penziono i zdravstveno osiguranje u kompaniji Unis Tok.

Znamo da će već i ova saznanja o dosadašnjim Alićevim pogodnostima nametnuti pitanje pred zbunjene glasače: Šta bi od onog predizbornog volontera?! A novi -“profesionalni apetiti” Fadila Alića – svakako ne mogu proći bez kolektivnog zgražanja!

Također u narednim danima ćemo ispitati prijeratna dešavanja u Vlasenici gdje stariji Alić bio imam, policijski izvještaj o brašnu u podrumu za vrijeme rata kao i prodaju bajramskih kožica.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.