Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Za izgradnju vodovoda u Babinoj Luci 90.000 KM

Općinski načelnik Sead Džafić odobrio je novčana sredstva u iznosu od 90.000 KM JP „Vodovod i kanalizacija“ Kalesija koje predstavlja direktor Sabahudin Sakić na ime izgradnje vodovodne mreže u MZ Kikači naselje Babina Luka.

Izgradnjom primarne vodovodne mreže u ovom naselju, oko stotinu domaćinstava će imati mogućnost spajanja na gradski vodovod. Pored naselja Babina Luka, vodu dobijaju i mještani u zaseocima Ćerima, Polje i Haračije, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Kao načelnik obećao sam da će mještani ovog naselja dobiti vodu i ovo izdvajanje sredstava je dokaz da će obećanje biti i ispunjeno, istakao je Džafić.

On je rekao da je u protekle četiri godine mnogo posla urađeno na proširenju kapaciteta vode na izvorištu Krušik te da je znatno povećan broj korisnika, ali po prvi put od uspostavljanja gradske vodovodne mreže općina Kalesija je bila bez redukcije vode.

Prema riječima direktora JP „Vodovod i kanalizacija“ Sabahudina Sakića, izgradnja ovog vodovoda trebala bi početi u narednim danima, a završetak ukoliko dozvoli vrijeme trebao bi biti trideset radnih dana.

Sakić je kazao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa načelnikom koji je uspio da rješi vodosnabdijevanje visinskih zona i naselja koja su godinama bez vode i koji su bili zaboravljeni od prijašnjih vlasti iz samo njima znanih razloga.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...