Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Zabranjeno pušenje će uvesti Tuzlake u 2023. godinu na Trgu slobode

Pripreme vezano za organizaciju javnog dočeka Nove godine u Tuzli su u toku, a prema trenutno potvrđenim informacijama, građane će u novo ljeto uvesti članovi grupe Zabranjeno pušenje.

Kreiranje programa za javni doček Nove godine na otvorenom u Tuzli u završnoj je fazi, a kako je potvrđeno za Klix.ba, građane će na Trgu slobode u noći sa 31. decembra na 1. januar zabavljati članovi grupe Zabranjeno pušenje.

Svi detalji vezano za proslavu ulaska u novo ljeto javnosti bi trebali biti predstavljeni u srijedu, kada je zakazana konferencija za medije.

Članovi kultnog benda Zabranjeno pušenje, u junu ove godine izdali su dvostruki studijski album “Karamba!”, koji već bere odlične reakcije publike, ali i kritike.

Inače, tradicionalni javni doček Nove godine u Tuzli realizira se već nekoliko godina, a njegov kontinuitet jedino je prekinut u pandemijskoj 2020. godini.

Međutim, on je godinu kasnije ponovo uspostavljen te su Tuzlaci u 2021. ušli kroz zabavu na otvorenom i druženje sa članovima nekoliko bendova.

Posljednju, pretpandemijsku Novu godinu Tuzlaci su dočekali uz Van Gogha, dok su u januar 2019. okupljeni ušli uz taktove Plavog orkestra.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...