KONTAKT
Početna Izdvojeno Zašto su se “posvađale” Pjanićeve komšije?

Zašto su se “posvađale” Pjanićeve komšije?

od redakcija

Na “Facebooku” se, među Podrinjcima, posebno Kalesijcima otvorila “vruća” rasprava oko mjesta rođenja Miralema Pjanića. Sve zbog priče o vrhunskim nogometašima s Podrinja, koju je uradio kolega Muhamed Berbić, a prenio naš portal.

Novinar je podsjetio kako korijene iz Podrinje, između ostalih vuku; Miralem Pjanić, Vedad Ibišević, Sejo Salihović, Miroslav Stevanović, Milan Đurić, Said Husejnović, Mirza Mustafić, Samir Muratović, Amir Hamzić, Ferid Berbić, Dževad i Džemil Hamzić…Najviše “bure” u raspravi izazvala je informacija o mjestu rođenja bh. princa Pjanića.

I dok je za Kalesijce Mire njihov, u “Facebook” raspravi se “otkrilo” kako je, za neke Pjanić rođen u Zvorniku, a za pojedine Tuzlak, Kalesijska raja ne propušta priliku kada Mire briljira u Seriji A, a često oduševljava slobodnjacima i evrogolovima da naglase kako je “dijete Kalesije”.

U raspravi, osim navijača, uključili su se najbliži Miretovi rođaci, amidže, amidžići i druga bliža i daljna rodbina. Neki su se kladili u ne baš male svote. Da stvar bude “zabavnija svoj doprinos u “Facebook” raspravi dao je Fahrudin Fare Pjanić. Kako se zove Miretov otac. No, “dvojnik” iz Pjanića samo nosi isto ime i prezime, a vjerni je, kao i svi Pjanići i Kalesijci Miretov fan,

Kako bi osigurao opkladu jedan je postavio sportsku “ličnu kartu” bh. reprezentativca i zvijezde Juventusa na kojoj stoji da je Pjanić rođen 2. aprila 1990. godine u Tuzli. Na momente vruću raspravu prekinuo je Eveldin Pjanić, bivši nogometaš, koji je za Sportske.ba izjavio:

-Mire je naš ponos i neka tako i ostane. Ne treba nama ovakva rasprava. Kao da je sad važno gdje je rođen. Važno da igra dobro. Trebamo se okrenuti reprezentaciji i u svojim komentarima doprinijeti dobroj atmosferi, a ne da raspravljamo gdje je ko rođen. Mi smo ponosni na Mireta, ali i na sve ostale Zmajeve- zaključio je Eveldin Sinanović.

Kada smo kod Pjanića, vrijedi istaknuti da je njegov otac Fahrudin bio jedan od najvećih talenata u Tuzlanskoj regiji. Prije rata slovio je kao najbolji igrač Drine, bio na vratima Želje, ali je rat zaustavio njegovu karijeru. Osim Miretovog oca, još desetak Pjanića bili su vrsni nogometaši, počevši od svestranog Ismeta Pjanića “Šumara”, zatim Nedžad Pjanić, Besim Pjanić, Halid Pjanić, Hariz Pjanić, Refik Pjanić, Anel Pjanić… Pjanići su inače, igrali u sva tri kluba na kalesijskoj opštini, u Jedinstvu, Slogi, Raincima…

(R.S./Sportske.ba)

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.