KONTAKT
Početna Izdvojeno Završen Respect cup za uzrast 2008. i 2006.godište, najbolji Pjetlić Tuzla i AC Atletic iz Orašja

Završen Respect cup za uzrast 2008. i 2006.godište, najbolji Pjetlić Tuzla i AC Atletic iz Orašja

od apjanic

Na Gradskom stadionu u Kalesiji danas je završen osmi po redu Međunarodni turnir “Respect cup” koji je održava u organizaciji Škole fudbala “Respect”, ali uz pokroviteljstvo općine Kalesija, odnosno načelnika Seada Džafića.

Nakon što je jučer okončano takmičenje u kategorijama U-12 i U-10, danas su snage odmjerili mališani i mališanke u kategorijama U-11 i U-9.

U kategoriji U-11 najbolji su bili nogometaši iz AC Atletic iz Orašja, drugo mjesto Sloga Simin Han, treće Perfekt iz Srebrenika, dok je četvrto mjesto pripalo ekipi Proleter iz Slavinovića.

Za najboljeg golmana izabrana je Ivona Benković iz AC Atletic iz Orašja, dok je za najboljeg igrača proglašen njen saigrač Josip Dabić.

Nagrade najboljima u ovoj kategoriji uručio je savjetnik načelnika Kalesije Fikret Suljkanović.

Kada je u pitanju kategorija U-9 najviše na terenu pokazali su fudbaleri Pjetlića iz Tuzle, drugo mjesto zauzela je ekipa Jedinstvo Ročević, treće Rudanka Doboj, a četvrto Zvijezda iz Gradačca.

Najbolji golman u ovoj kategoriji je Marijan Maksimović iz ekipe Jedinstvo Ročević, a najbolji nogometaš Kenan Vrabac iz pobjedničke ekipe.

Nagrade najmlađima uručio je predsjendik ŠF “Respect” iz Kalesije Šefik Imamović koji se zahvalio načelniku na pomoći koju je pružio u organizaciji ovog turnira, ali i firmi UNIS TOK koja je pomogla i ove godine “Respect cup”. Također je kazao da je zadovoljan odazivom ekipa i da će naredne godine biti još bolje.

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.