Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Završen Respect cup za uzrast 2008. i 2006.godište, najbolji Pjetlić Tuzla i AC Atletic iz Orašja

Na Gradskom stadionu u Kalesiji danas je završen osmi po redu Međunarodni turnir “Respect cup” koji je održava u organizaciji Škole fudbala “Respect”, ali uz pokroviteljstvo općine Kalesija, odnosno načelnika Seada Džafića.

Nakon što je jučer okončano takmičenje u kategorijama U-12 i U-10, danas su snage odmjerili mališani i mališanke u kategorijama U-11 i U-9.

U kategoriji U-11 najbolji su bili nogometaši iz AC Atletic iz Orašja, drugo mjesto Sloga Simin Han, treće Perfekt iz Srebrenika, dok je četvrto mjesto pripalo ekipi Proleter iz Slavinovića.

Za najboljeg golmana izabrana je Ivona Benković iz AC Atletic iz Orašja, dok je za najboljeg igrača proglašen njen saigrač Josip Dabić.

Nagrade najboljima u ovoj kategoriji uručio je savjetnik načelnika Kalesije Fikret Suljkanović.

Kada je u pitanju kategorija U-9 najviše na terenu pokazali su fudbaleri Pjetlića iz Tuzle, drugo mjesto zauzela je ekipa Jedinstvo Ročević, treće Rudanka Doboj, a četvrto Zvijezda iz Gradačca.

Najbolji golman u ovoj kategoriji je Marijan Maksimović iz ekipe Jedinstvo Ročević, a najbolji nogometaš Kenan Vrabac iz pobjedničke ekipe.

Nagrade najmlađima uručio je predsjendik ŠF “Respect” iz Kalesije Šefik Imamović koji se zahvalio načelniku na pomoći koju je pružio u organizaciji ovog turnira, ali i firmi UNIS TOK koja je pomogla i ove godine “Respect cup”. Također je kazao da je zadovoljan odazivom ekipa i da će naredne godine biti još bolje.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...