KONTAKT
Početna Izdvojeno Zbog navodnog krivotvorenja isprava Tužilaštvo TK pokrenulo istragu protiv predsjednice Općinskog suda Kalesija

Zbog navodnog krivotvorenja isprava Tužilaštvo TK pokrenulo istragu protiv predsjednice Općinskog suda Kalesija

od apjanic

Kantonalno tužilaštvo u Tuzli pokrenulo je istragu protiv predsjednice Općinskog suda u Kalesiji zbog krivičnog djela krivotvorenje službene isprave. Predsjednica suda Dražena Pejanović odbacuje optužbe i tvrdi da je slučaj montiran jer je, kako kaže, otkrila brojne nezakonitosti u kalesijskom sudu, objavila je FTV.

Istraga protiv Dražene Pejanović, predsjednice Općinskog suda u Kalesiji, pokrenuta je jer, navodno, nije evidentirala prijetnje optuženog Zuhdije Omerovića izrečene u sudnici.“Nije unijela podatke o nedoličnom ponašanju optuženog, o vrijeđanju i sudije i tužioca i sudske policije, kao i da je on upućivao ozbiljne prijetnje oštećenom u predmetu za šta je optužen – ugrožavanje sigurnosti. Ovo tužilaštvo će vrlo brzo izvršiti sve provjere i bit će donesena tužilačka odluka”, kazao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK-a.

Predsjednica Suda tvrdi da se samo radi o tehničkoj grešci i da nije počinila krivično djelo krivotvorenje službene isprave.“Jeste prijetio bratu i sudu, što je ušlo u zapisnik. Moja saradnica Majida Mujanović je otprintala zapisnik. Samo tehničkom greškom – jer ja ne znam, ne baratam tom tehnikom. Poslije je Maida rekla inspektorima da je otprintala zapisnik koji je bila pripremila u Wordu bez te rečenice, a u CMS je ubacila pravilno zapisnik, s tom rečenicom. I CMS je nama tapija. Ja mislim da postoji velika pozadina i politički pritisak bivšeg predsjednika Ibrahima Omerovića. Nije slučajno zašto je Zuhdija vikao kod mene jer ga brani i zastupa Ibrahim Omerović”, ističe Pejanović.

Pejanović kaže da je cijeli slučaj montiran i da sve to ima političku pozadinu jer je otkrila višemilionske predmete privrednog kriminala koji su otišli u apsolutnu zastaru.“Ja njima smetam zato što sam stala tom kriminalu podobro u kraj. To je bila sprega sudija, advokata. Ja sam mnogo toga otkrila. Ja sam otkrila velike nezakonitosti da se rade. Šta je radio bivši predsjednik s predmetima, a potpisivala druga sudija, dok je punomoćnik jedne od stranaka bila njegova supruga Fatima Omerović. Ja ću to sve dokumentovati. Sve imam crno na bijelo. I predmeti koji su otišli u apsolutnu zastaru. I to kada bude vrijeme – ja ću to sve dokumentovati”, navodi Pejanović za FTV.

Arnautović podsjeća da Tužilaštvo ne može komentarisati bilo koji predmet: “Kada se donese odluka, onda možemo dati više informacija. Trenutno se vode provjere i istražne radnje”.Zanimljivo je da je Prvostepena komisija za sudije Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH odbila zahtjev Ureda disciplinskog tužioca za suspenziju Dražene Pejanović, smatrajući da je takav zahtjev neosnovan.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.