KONTAKT
Početna Izdvojeno Znate li koliko Hrvata živi u Kalesiji?

Znate li koliko Hrvata živi u Kalesiji?

od redakcija

Da li ste se ikada zapitali koliko Hrvata živi u Kalesiji? Prema popisu iz 2013.godine ukupno na području naše općine 20 osoba se izjasnilo kao Hrvati, 15 ženskih i 5 muških osoba.

Međutim, ukoliko se vratimo u 2010.godinu kada su održani Opći izbori u BiH, Željko Komšić kao kandidat za člana Predsjedništva BiH ispred Hrvata u Kalesiji gdje živi 32.227 Bošnjaka dobija 7.033 glasa, Jerko Ivanković Lijanović 138, Borjana Krišto 27, Martin Raguž 6, Pero Galić 3 i Ferdo Galić 2 glasa.

Zanimljivo je da te godine Bakir Izetbegović kao kandidat za člana Predsjedništva BiH ispred Bošnjaka dobija 3.963 glasa u Kalesiji.

Na izborima 2014.godine kandidati za člana Predsjedništva BiH ispred Hrvata u Kalesiji opet dobijaju dobar broj glasova.

Martin Raguž ispred HDZ-a 1990. u  Kalesiji dobija 212 glasova, Živko Budimir ispred Stranke pravde i povjerenja 38 i Dragan Čović HDZ dobija 17 glasova.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.