Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Zuhdija Karić kalesijskom Domu zdravlja donirao aparat za magnetnu terapiju

Domu zdravlja Kalesija ovih dana isporučen je novi aparat za magnetnu terapiju sa solenoidom.

Riječ je o jednom od najsavremenijih aparata u oblasti fizikalne medicine, koji je Domu zdravlja Kalesija donirao Zuhdija Karić, vlasnik preduzeća „ZUX 4“ – Kalesija.
Prema riječima Muhameda dr. Osmanovića, direktora Doma zdravlja Kalesija, radi se o kompletnom aparatu za pružanje usluga za oko tridesetak vrsta bolesti.

„Zahvalio bih se našem donatoru Zuhdiji Kariću, koji je, po preporuci ljekara specijaliste, stupio u kontakt sa dobavljačem i platio aparat, čija je ukupna cijena preko devet hiljada maraka. Aparat je veliki benefit za pacijente s područja općine Kalesija, a posebno one koji imaju probleme sa kostoboljom, kičmom, zglobovima, ali i drugim oboljenjima. Ovakav gest gospodina Karića je pokazatelj društvene odgovornosti i primjer drugima kako mogu pomoći našim pacijentima“, kazao je Osmanović.

Zuhdija Karić navodi da je u razgovoru sa direktorom Osmanovićem došao do saznanja da kalesijski Dom zdravlja nema sličan aparat, zbog čega pacijenti, koji imaju potrebu za uslugama magnetne terapije, svakodnevno moraju odlaziti u UKC Tuzla.

„Na ovaj način sam želio pomoći našim građanima i smanjiti njihove troškove, ali i vrijeme. Ljudi danas teško žive i nisu svi u mogućnosti da plaćaju odlaske na terapije u Tuzlu. Vjerovatno zbog toga mnogi, koji nemaju novca, odustaju od nastavka liječenja. Drago mi je što je aparat isporučen u rekordnom roku i da su ljekari, kao i medicinsko osoblje, zadovoljni kvalitetom ovog uređaja. Nadam se da sam ovim činom, bar dijelom, pomogao našim sugrađanima i da će uposlenici Doma zdravlja imati pristojnu opremu za rad“, rekao je Karić.

Nabavkom ovakvog aparata posebno se obradovala Adela dr. Musić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, koja naglašava da je godinama, prilikom trebovanja, tražila nabavku ovakvog uređaja.

„Posljednjih desetak godina sam zahtijevala nabavku ovakvog aparata. Međutim, to se prenosilo iz godine u godinu i do sada nismo imali mogućnost kupovine aparata. Ovaj aparat znači puno za naše pacijente. S njim ćemo biti u prilici da pružimo veliki broj usluga pacijentima, počev od reumatskih, neuroloških, vaskularnih, plućnih i drugih oboljenja, muskuloskeletnog i lokomotornog aparata. Ovakav vid terapije pacijenti su do sada imali priliku da dobiju samo u banjama“, rekla je doktorica Musić.

Nakon što je izvršena instalacija opreme i obučeno medicinsko osoblje prvi pacijenti su već imali priliku koristiti usluge novog aparata u Domu zdravlja Kalesija.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...