KONTAKT
Početna Izdvojeno Zuhdija Karić kalesijskom Domu zdravlja donirao aparat za magnetnu terapiju

Zuhdija Karić kalesijskom Domu zdravlja donirao aparat za magnetnu terapiju

od redakcija

Domu zdravlja Kalesija ovih dana isporučen je novi aparat za magnetnu terapiju sa solenoidom.

Riječ je o jednom od najsavremenijih aparata u oblasti fizikalne medicine, koji je Domu zdravlja Kalesija donirao Zuhdija Karić, vlasnik preduzeća „ZUX 4“ – Kalesija.
Prema riječima Muhameda dr. Osmanovića, direktora Doma zdravlja Kalesija, radi se o kompletnom aparatu za pružanje usluga za oko tridesetak vrsta bolesti.

„Zahvalio bih se našem donatoru Zuhdiji Kariću, koji je, po preporuci ljekara specijaliste, stupio u kontakt sa dobavljačem i platio aparat, čija je ukupna cijena preko devet hiljada maraka. Aparat je veliki benefit za pacijente s područja općine Kalesija, a posebno one koji imaju probleme sa kostoboljom, kičmom, zglobovima, ali i drugim oboljenjima. Ovakav gest gospodina Karića je pokazatelj društvene odgovornosti i primjer drugima kako mogu pomoći našim pacijentima“, kazao je Osmanović.

Zuhdija Karić navodi da je u razgovoru sa direktorom Osmanovićem došao do saznanja da kalesijski Dom zdravlja nema sličan aparat, zbog čega pacijenti, koji imaju potrebu za uslugama magnetne terapije, svakodnevno moraju odlaziti u UKC Tuzla.

„Na ovaj način sam želio pomoći našim građanima i smanjiti njihove troškove, ali i vrijeme. Ljudi danas teško žive i nisu svi u mogućnosti da plaćaju odlaske na terapije u Tuzlu. Vjerovatno zbog toga mnogi, koji nemaju novca, odustaju od nastavka liječenja. Drago mi je što je aparat isporučen u rekordnom roku i da su ljekari, kao i medicinsko osoblje, zadovoljni kvalitetom ovog uređaja. Nadam se da sam ovim činom, bar dijelom, pomogao našim sugrađanima i da će uposlenici Doma zdravlja imati pristojnu opremu za rad“, rekao je Karić.

Nabavkom ovakvog aparata posebno se obradovala Adela dr. Musić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, koja naglašava da je godinama, prilikom trebovanja, tražila nabavku ovakvog uređaja.

„Posljednjih desetak godina sam zahtijevala nabavku ovakvog aparata. Međutim, to se prenosilo iz godine u godinu i do sada nismo imali mogućnost kupovine aparata. Ovaj aparat znači puno za naše pacijente. S njim ćemo biti u prilici da pružimo veliki broj usluga pacijentima, počev od reumatskih, neuroloških, vaskularnih, plućnih i drugih oboljenja, muskuloskeletnog i lokomotornog aparata. Ovakav vid terapije pacijenti su do sada imali priliku da dobiju samo u banjama“, rekla je doktorica Musić.

Nakon što je izvršena instalacija opreme i obučeno medicinsko osoblje prvi pacijenti su već imali priliku koristiti usluge novog aparata u Domu zdravlja Kalesija.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.