Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Zux-4 zlatni, a Izazov sponzor fudbalerima Bosne

U prostorijama Fudbalskog kluba Bosna danas su potpisani prvi sponzorski ugovori za ovu sezonu. Naime, u ime Uprave kluba ugovore sa predstavnikom firme Zux 4 Zuhdijom Karićem i sa vlasnikom firme Izazov Esadom Jakubovićem potpisao je Muhamed Osmanović.

“Ovo su društveno odgovorne firme i one su prve koje su ove godine podržale rad FK Bosna. Pozivamo i druge da slijede  njihov primjer i da se uključe u pomoć Bosni”, rekao je Muhamed Osmanović za Infoplus.

Zuhdija Karić (Zux) koji je od ove sezone i predsjednik kluba iz centra govori da se klub suočava godinama sa teškom finansijskom situacijom, jer nema vlastitih prihoda.

„Sredstva od Općine i Sportskog saveza su nedovoljna za normalno funkcionisanje kluba. Bez podrške privrednika klub bi se vjerovatno ugasio. Zbog toga smatram da je obaveza svih nas ,koji imamo mogućnost, da pomognemo Bosnu i da mladim generacijama osiguramo koliko – toliko normalne uslove za treniranje i takmičenje“, rekao je Karić.

I Esad Jakubović vlasnik firme Izazov je mišljenja da Bosni treba pomoći da opstane kao klub i da ga treba sačuvati za buduće generacije.

Firma Zux-4 će biti ovogodišnji zlatni sponzor kluba, dok će Izazov biti sponzor, a u pomoć klubu mogu se uključiti i drugi privrednici sa područja naše općine.

 

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...