KONTAKT
Početna Izdvojeno Zux-4 zlatni, a Izazov sponzor fudbalerima Bosne

Zux-4 zlatni, a Izazov sponzor fudbalerima Bosne

od apjanic

U prostorijama Fudbalskog kluba Bosna danas su potpisani prvi sponzorski ugovori za ovu sezonu. Naime, u ime Uprave kluba ugovore sa predstavnikom firme Zux 4 Zuhdijom Karićem i sa vlasnikom firme Izazov Esadom Jakubovićem potpisao je Muhamed Osmanović.

“Ovo su društveno odgovorne firme i one su prve koje su ove godine podržale rad FK Bosna. Pozivamo i druge da slijede  njihov primjer i da se uključe u pomoć Bosni”, rekao je Muhamed Osmanović za Infoplus.

Zuhdija Karić (Zux) koji je od ove sezone i predsjednik kluba iz centra govori da se klub suočava godinama sa teškom finansijskom situacijom, jer nema vlastitih prihoda.

„Sredstva od Općine i Sportskog saveza su nedovoljna za normalno funkcionisanje kluba. Bez podrške privrednika klub bi se vjerovatno ugasio. Zbog toga smatram da je obaveza svih nas ,koji imamo mogućnost, da pomognemo Bosnu i da mladim generacijama osiguramo koliko – toliko normalne uslove za treniranje i takmičenje“, rekao je Karić.

I Esad Jakubović vlasnik firme Izazov je mišljenja da Bosni treba pomoći da opstane kao klub i da ga treba sačuvati za buduće generacije.

Firma Zux-4 će biti ovogodišnji zlatni sponzor kluba, dok će Izazov biti sponzor, a u pomoć klubu mogu se uključiti i drugi privrednici sa područja naše općine.

 

 

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.