Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Bakir Musić dvoranski viceprvak u skoku u vis

Protekli vikend održano je Prvenstvo BiH u dvorani za seniore/ke, juniore/ke i mlađe juniore/ke . Članovi AK Sloboda – Tehnograd osvojili su 3 (tri) zlatne, 1 (jednu) srebrnu i 1(jednu) bronzanu medalju.

Edhem Vikalo potvrdio je epitet najbržeg sprintera na 60 metara u BiH osvojivši prvo mjesto u kategoriji seniora , u juniorskoj konkurenciji na 60 metara zlato je osvojio Bakir Baković, dok je za mlađe juniore na 60 metara zlato osvojio Rijad Muratović.

Bakir Musić postao je dvoranski viceprvak u skoku u vis za mlađe juniore, Rijad Hasanbašić osvojio je treće mjesto u skoku u vis za seniore. Allija i Enes Džinić zauzeli su 5. i 6. mjesto na 60 metara za juniore.

Drugi dan bio je rezervisan za skokove gdje su takmičari našeg kluba ponovo osvojili 5 medalja, 1 zlatna, 2 srebrne i 2 bronzane. Titulu državnog prvaka za 2023. godinu u dvorani u disciplini troskok osvojio je Enes Džinić u konkurenciji juniora. Viceprvaci za 2023. godinu postali su Bakir Musić u kategoriji mlađih juniora u troskoku i Alija Džinić u skoku u dalj u kategoriji juniora, dok se sa dvije bronzane medalje okitio Rijad Hasanbašić u disciplinama skok u dalj i troskok u konkurenciji seniora.

U Beogradu se od 16-19.02.2023. održao međunarodni seminar u organizaciji Svjetske atletike i Evropske Atletske Federacije za instruktore Dječje atletike, predstavnik BiH bio je Jasmin Gavranović.

Teme seninara su planiranje treninga u dječijoj atletici, implementacija trenažnog procesa sa akcentom na važnost zagrijavanja djece koji rade po programu Dječije atletike, prilagođavanje aktivnosti uzrastu djece, atletski pokreti kao i uključivanje trenera, profesora i njihova edukacija kako bi što bolje planirali trenažni proces kao i organizaciju takmičenja u Dječijoj atletici u vidu raznih atletskih događaja i mitinga u dječijoj atletici, stoji u saoppćenju AK Sloboda Tehnograd.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...