KONTAKT
Početna Izdvojeno Bakir Musić postavio novi lični rekord, najbolji u BiH

Bakir Musić postavio novi lični rekord, najbolji u BiH

od redakcija

Još jedan uspješan nastup na Međunarodnom atletskom LTU mitingu u Grazu imali su članovi AK “Sloboda Tehnograd”, Omar Džanić, Bakir Baković i Bakir Musić.

U trci na 200 m za mlađe juniore Bakir Musić je osvojio 1. mjesto sa rezultatom 22:64 što je njegov lični rekord, ali i najbolji rezultat u 2022. godini u Bosni i Hercegovini u kategoriji juniora i mlađih juniora, dok je u trci na 400 m u kategoriji seniora osvojio 6. mjesto istrčavši svoj lični rekord u vremenu od 51:76 s.

Omar Džanić i Bakir Baković su u finalu na 100 m u konkurenciji seniora istrčali svoje lične rekorde osvojivši 5. i 7. mjesto. Omar Džani je 100 m trčao za 10:87 /vjetar 2,8/ dok je Bakir Baković istrčao 10:95 /vjetar2,8/.

U nastavku takmičarske sezone atletičare-ke AK “Sloboda Tehnograd” u svim kategorijama očekuju novi nastupi na međunarodnoj i domaćoj atletskoj sceni. U godini jubileja 75 godina uspješnog postojanja i rada nastupom u Grazu nastavljen je niz sjajnih rezultata mladih atletičara AK “Sloboda Tehnograd.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.