KONTAKT
Početna Izdvojeno I kalesijski književnici poklanjaju knjige za povrtaničku biblioteku u Bosanskoj Dubici

I kalesijski književnici poklanjaju knjige za povrtaničku biblioteku u Bosanskoj Dubici

od redakcija

Bošnjačka zajednica kulture Preprod Kalesija pokrenula je akciju prikupljanja knjiga za Omladinsku biblioteku u Bosanskoj Dubici. Projekat osnivanja Omladinske biblioteke pokrenut je na incijativu mr. Safeta ef. Beganovića, glavnog imama povratničkog Medžlisa IZ Bosanska Dubica.

Kalsijska „Gradska biblioteka“, koja djeluje u okviru JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija donira 50 knjiga za biblioteku u Bosanskoj Dubici.

U akciju su se uključili i kalesijski književnici Hasan Paloš, Hazeta Salihović-Hamzić, Mehmed Đedović, Fajko Kadrić, Azir Šabić, Fahrudin Sinanović, Asmir Mešić i Rasim Hadžić, koji su za ovu biblioteku, osim svojih autorskih knjiga, poklonili i knjige iz svojih privatnih biblioteka.

Pozivu na ovu plemenitu akciju odazvali su se i Sakib Avdibašić i Suljo Sinanović, koji su također iz svojih privatnih biblioteka poklonili određeni broj knjiga.

Još nije kasno da se i ostali građani uključe u ovu akciju, makar sa jednom poklonjenom knjigom. Ponavljamo, nije nužno da knjiga bude nova; može biti i neka knjiga koju ste nakad davno nabavili.

Knjiga se mogu svakim radnim danom dostaviti u kalesijsku biblioteku.

BZK Preporod Kalesija unaprijed se zahvaljuje svim donatorima knjiga!

(Kalesijske-novine)

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.