KONTAKT
Početna Kalesijske Teme Kalesija dobija klub za ekonomsko osnaživanje mladih

Kalesija dobija klub za ekonomsko osnaživanje mladih

od redakcija
Uz saradnju Općine Kalesija, nevladinih organizacija “Proaktiv”, Crveni križ i “World Wision”, danas je sa radom počeo “Skye klub” koji za cilj ima ekonomsko osnaživanje mladih.
“To je projekat koji se provodi u četiri općine u BiH, među kojima je i Kalesija. Riječ je o okupljanju mladih osoba, koje žele da se edukuju i da nešto nauče o osnaživanju”, riječi su Muamera Đedovića koji je jedan od pokretača osnivanja ovoga kluba.
Projekat će u Kalesiji trajat 18 mjeseci, a Đedović se zahvalio i općini koja je ustupila prostorije za rad mladim osobama.
Cilj SKYE programa je da odgovori na egzistencijalne potrebe i aspiracije mladih od 16 do 19 godina baveći se istovremeno ključnim izazovima u zajednici, koristeći kombinaciju učenja kroz rad.
Kako je rečeno za InfoPLUS grupe mladih će se sastajati jednom sedmično gdje će razmjenjivati mišljenja, raditi na određenim projektima i jačati svoje komunikacijske sposobnosti.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.