KONTAKT
Početna Izdvojeno Kalesija i Osmaci uz podršku Vijeća Evrope rade na zajedničkim projektima

Kalesija i Osmaci uz podršku Vijeća Evrope rade na zajedničkim projektima

od redakcija

Početkom ove godine predstavnici Općine Kalesija i Opštine Osmaci potpisali su Memorandum koji se  odnosi na putnu infrastrukturu koja je sagrađena, ili je oštećena do te mjere da je neophodna njena sanacija, a sve u cilju jačanja saradnje i prosperiteta stanovništva na prostoru općine Kalesija i opštine Osmaci koja se nalazi u entitetu Republika Srpska.

To je bio i povod sastanka između općinskog načelnika Seada Džafića i načelnika Osmaka Radana Sarića koji je održan u kabinetu načelnika u Kalesiji.

Dva načelnika su tom prilikom potpisala i Sporazum o izdvajanju novčanih sredstava iz općinskih/opštinskih budžeta za sanaciju asfaltnog puta od Memića do Osmaka, a pored sredstva ove dvije lokalne zajednice, novac će biti doniran i od strane Vijeća Evrope.

Ja sam zaista presretan saradnjom koju Osmaci ostvaruju sa Kalesijom. Imamo mnogo zajedničkih ideja i projekata koje ćemo nadam se realizirati u našim mandatima. Također, moram da se zahvalim i načelniku Seadu Džafiću koji je u više navrata odobravao da pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice dođu u Osmake i da pomognu u gašenju požara kojih je prošle godine zaista bilo mnogo i da nije bilo njih i vatrogasaca iz Zvornika sigurno bi štete bile u stotinama hiljada maraka. Pored ove saradnje tu je svakako i saradnja na zajedničkim projektima prema većim nivoima vlasti, kazao je načelnik Opštine Osmaci Radan Sarić.

On se na sastanku dotakao i saradnje u oblasti sporta zahvalivši se predstavnicima FK Memići koji su ustupili svoj teren za utakmice tima iz Osmaka, koji je tu igrao domaće utakmice.

Načelnik Kalesije, Sead Džafić rekao je na sastanku da će Kalesija uvijek biti za saradnju od koje će korist imati građani.
Džafić je istakao da sanacija i izgradnja puta od Memića do Osmaka nije samo saradnja u infrastrukturnom projektu, već je to put koji će povezati građane, dvije općine da se brže dolazi od jednog do drugog mjesta i da se uspostavljaju dobri komšijski odnosi.

​​​​​​Također, je kazao da će u narednom periodu kroz saradnju sa Vijećem Evrope biti još projekata od kojih će najveću korist imati povratnici u Osmake i povratnici u Kalesiju.

U narednim danima trebao bi biti raspisan i Javni poziv za odabir izvođača radova za projekat sanacije puta od Memića do Osmaka, a radovi bi trebali biti okončani tokom ljeta.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.