Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Kalesija i Osmaci uz podršku Vijeća Evrope rade na zajedničkim projektima

Početkom ove godine predstavnici Općine Kalesija i Opštine Osmaci potpisali su Memorandum koji se  odnosi na putnu infrastrukturu koja je sagrađena, ili je oštećena do te mjere da je neophodna njena sanacija, a sve u cilju jačanja saradnje i prosperiteta stanovništva na prostoru općine Kalesija i opštine Osmaci koja se nalazi u entitetu Republika Srpska.

To je bio i povod sastanka između općinskog načelnika Seada Džafića i načelnika Osmaka Radana Sarića koji je održan u kabinetu načelnika u Kalesiji.

Dva načelnika su tom prilikom potpisala i Sporazum o izdvajanju novčanih sredstava iz općinskih/opštinskih budžeta za sanaciju asfaltnog puta od Memića do Osmaka, a pored sredstva ove dvije lokalne zajednice, novac će biti doniran i od strane Vijeća Evrope.

Ja sam zaista presretan saradnjom koju Osmaci ostvaruju sa Kalesijom. Imamo mnogo zajedničkih ideja i projekata koje ćemo nadam se realizirati u našim mandatima. Također, moram da se zahvalim i načelniku Seadu Džafiću koji je u više navrata odobravao da pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice dođu u Osmake i da pomognu u gašenju požara kojih je prošle godine zaista bilo mnogo i da nije bilo njih i vatrogasaca iz Zvornika sigurno bi štete bile u stotinama hiljada maraka. Pored ove saradnje tu je svakako i saradnja na zajedničkim projektima prema većim nivoima vlasti, kazao je načelnik Opštine Osmaci Radan Sarić.

On se na sastanku dotakao i saradnje u oblasti sporta zahvalivši se predstavnicima FK Memići koji su ustupili svoj teren za utakmice tima iz Osmaka, koji je tu igrao domaće utakmice.

Načelnik Kalesije, Sead Džafić rekao je na sastanku da će Kalesija uvijek biti za saradnju od koje će korist imati građani.
Džafić je istakao da sanacija i izgradnja puta od Memića do Osmaka nije samo saradnja u infrastrukturnom projektu, već je to put koji će povezati građane, dvije općine da se brže dolazi od jednog do drugog mjesta i da se uspostavljaju dobri komšijski odnosi.

​​​​​​Također, je kazao da će u narednom periodu kroz saradnju sa Vijećem Evrope biti još projekata od kojih će najveću korist imati povratnici u Osmake i povratnici u Kalesiju.

U narednim danima trebao bi biti raspisan i Javni poziv za odabir izvođača radova za projekat sanacije puta od Memića do Osmaka, a radovi bi trebali biti okončani tokom ljeta.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...