KONTAKT
Početna Izdvojeno Nedžad Paloš učenicima MSŠ Kalesija donirao opremu u vrijednosti od 10.000 KM

Nedžad Paloš učenicima MSŠ Kalesija donirao opremu u vrijednosti od 10.000 KM

od redakcija

Istaknuti kalesijski privrednik Nedžad Paloš ovih dana učenicima MSŠ Kalesija donirao je opremu vrijednu 10.000 KM, objavljeno je na stranici ove obrazovne ustanove.

Riječ je o donaciji koja se sastoji od pet računara i dvije CNC mašine (strug, glodalica). Navedenu opremu koristit će preko 80 učenika od prvog do četvrtog razreda zanimanja Mašinski tehničar operator za CNC mašine i uz pomoć profesora steći praktična znanja i vještine iz ove oblasti.

Prije svega želim da učenici dobiju znanje koje će sutra primjeniti u firmama domaćim ili inostranim, ali i da prilikom eventualnog odlaska iz BiH imaju znanje i da dobro zarađuju u zemljama Evrope. Želim da učenici ne idu bez znanja, jer tamo ako odu bez znanja CNC operatera čekat će ih neka firma da samo iskoristi njihovu fizičku snagu i sa lošijim mjesečnim primanjima (platama). Biće velika korist ako učenici nauče raditi na ovim mašinama, jer sve čovjeku možeš uzeti, ali znanje on nosi sa sobom bilo gdje išao, kazao je Nedžad Paloš.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.