KONTAKT
Početna Izdvojeno Počinju aktivnosti na obilježavanju Dana Općine Kalesija

Počinju aktivnosti na obilježavanju Dana Općine Kalesija

od redakcija

U sklopu obilježavanja 23.maja Dana Općine Kalesija, sutra 14.maja u MZ Tojšići u 11:00 sati bit će položeno cvijeće i odata počast šehidima i poginulim borcima iz ovog naselja koji su živote dali za slobodu BiH. U sklopu obilježavanja Dana MZ Tojšići planirano je održavanje i šahovskog turnira u 11:30, kao i tradicionalni koncert KUD-a „14.maj“ u 18:00 sati.

17.maja obilježava se Dan MZ Miljanovci gdje je planirano polaganje cvijeća i odavanje počasti poginulim borcima i šehidima kod spomen ploče na Bijeljevcu u 16:30 sati.

Svečana sjednica Vijeća MZ planirana je za 17:30, nakon koje će stihove o Bosni govoriti Josip Pejaković a nastupit će i GKUD „Halisije“ iz Kalesije. U sklopu ovog obilježavanje u 19:30 planirano je i druženje sa Josipom Pejakovićem u sali BKC-a „Alija Izetbegović“ u Kalesiji.

U organizaciji Sportskog saveza Općine Kalesija u subotu 21.maja planirano je odigravanje turnira u odbojci za mlađe kategorije sa početkom u 09:00 sati.

Za 22.maj Dan MZ Kalesija Centar i MZ Prnjavor u 12:30 planirano je otvaranje malonogometnog šehidskog turnira na sportskom igralištu kod mjesne džamije, u 12:45 u čitaonici odigravanje šahovskog turnira. Ispred zgrade Općine Kalesija u 16:00 sati, krenut će i velika biciklijada čiji je organizator Biciklistički klub  „Kalesija“, u 17:30 otvaranje novoizgrađenog asfaltnog puta poznatijeg kao „Put spasa“ Prnjavor-Čanića, a u 18:00 sati ispred mjesne čitaonice bit će postrojavanje „Prnjavorske čete“ od strane Hamdije Abdića zvanog Tigar i Sulejmana Vranja predsjednika PL BiH.

Centralna svečanost obilježavanja Dana Općine Kalesija planirana je za 23.maj kada će se u 9:00 sati održati ulični kros učenika osnovnih i srednje škole, u 11:00 sati planirano je otvaranje novoizgrađene ulice koja spaja Olanovicu sa Ulicom Žrtava genocida u Srebrenici i otkrivanje „Cvijeta Srebrenice“ na kružnom toku.

U 12:00 sati planirana je Svečana Akademija na kojoj će biti dodijeljena priznanja „Medalja sa zlatnim grbom“ za Sanelu Džafić iz Rainaca Donjih, „Plaketa sa zlatnim grbom“ za JOB Uniju veterana, Nedžada Paloša iz Rainaca Gornjih kao i za KK Bosna Kalesija. Također, bit će dodijeljene i „Zahvalnice sa zlatnim grbom“ za Fadila Šljivića, Mugdima Bajrića i Zijada Suljkanovića posthumno.

Također, na Svečanoj Akademiji bit će uručenje i priznanja „Počasni građanin Općine Kalesija“ za gospodina Bakira Izetbegovića. U 19:00 sati na platou ispred BKC-a „Alija Izetbegović“ predviđen je kulturno-zabavni program.

Finale nogometne utakmice Šehidskog kupa na rasporedu je 25.maja u 17:00 sati, a sastaju se NK Rainci i FK Mladost Kikači.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.