KONTAKT
Početna Kalesijske Teme Pred Općinskom sudom u Kalesiji počelo suđenje Jovanu Jezdiću koji je palio za Bajram po Jelovom Brdu i Gojčinu

Pred Općinskom sudom u Kalesiji počelo suđenje Jovanu Jezdiću koji je palio za Bajram po Jelovom Brdu i Gojčinu

od apjanic

Pred Općinskim sudom u Kalesiji jučer je započelo suđenje Jovanu Jezdiću iz Pandura koji se prema optužnici Tužilaštva TK tereti za više krivičnih djela.

Optužnicom se Jezdić tereti da je u dva sata iza ponoći 24. septembra 2015. godine u mjestu Jelovo Brdo kod Kalesije zapalio autobus kalesijske firme Hankom i vlasniku pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 48.000 KM.

Iste noći je u mjestu Gojčin kod Kalesije u dvorištu jedne porodične kuće napravio požar na pomoćnom objektu, zapalio sjeno i ukrao tri vanjske lampe pričinivši štetu od oko 1.500 KM, te odmah nakon toga ušao u dvorište druge porodične kuće u istom mjestu, zapalio drveni šadrvan i pričinio vlasniku štetu od oko 1.500 KM.

Kako je za Infoplus rečeno suđenje Jezdiću nije počelo do sada jer se isti nalazio na psihijatrijskom liječenju u Sokocu.

“Jezdić ima dvije dijagnoze koje upućuju na to da ima problema sa psihičkim zdravljem”, rečeno je za naš portal od izvora bliskih istrazi u ovom slučaju.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.