KONTAKT
Početna Kalesijske Teme Sead Džafić primio bivše načelnike

Sead Džafić primio bivše načelnike

od redakcija
Općinski načelnik Sead Džafić upriličio je danas prijem za bivše načelnike Kalesije sa kojima je razgovarao o projektima koji su u toku, ali i o svemu onome što je urađeno u proteklih šest mjeseci od preuzimanja funkcije načelnika.
“Meni je drago da je ovaj sastanak upriličen, s tim da mi je žao što nas je manje u odnosu na prije.Naredne godine trebamo se okupiti svi i da se sjetimo kako je to bilo prije rata, u ratu, ali i posle rata. Sadašnji načelnik nas je upoznao sa projektima koji će biti realizirani u ovoj godini koji će od Kalesije napraviti bolju sredinu za život”, govori Zilha Ferhatbegović koja je 1983.godine bila na čelu opštine Kalesija.
Enver Jukanović nekadašnji načelnik naše općine koji je i kreator sistema “marka na marku” koji je za cilj imao uređenje infrastrukture u periodu od 1997. do 2004. godine ističe da ovakvih sastanaka treba da bude što više kako bi se razmjenile ideje i kako bi građanima bilo bolje.
“Drago mi je da se neke stvari rade u Kalesiji i mi trebamo svi dati svoj doprinos da idemo naprijed. Imamo blizu Aerodrom i trebamo taj potencijal iskoristiti za investitore, ali i za turiste”, istakao je Jukanović.
U najtežem periodu, periodu rata općinu Kalesija vodio je Dževad Tosunbegović koji ističe da je dosta stvari urađeno u našoj općini, ali da nikada nije iskorišteno to što je Kalesija prvi oslobođeni grad kako bi se dobilo na značaju i kako bi naša općina po tome bila prepoznatljiva.
Načelnik Sead Džafić za InfoPLUS je kazao da je ovo početak saradnje sa bivšim načelnicima i da će saslušati svaku pozitivnu ideju kako bi unaprijedio Kalesiju.
“Zadovoljan sam sastankom, bivše načelnike sam upoznao sa svim onim što se radi, ali i sa projektom izgradnje kanalizacione mreže kao i o uvođenjem novih investitora u našu općinu koji bi zaposlili naše sugrađane. Rekao sam da stojim na raspolaganju za svaki vid saradnje”, kazao je Džafić.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.