Connect with us

Hi, what are you looking for?

Izdvojeno

Željka Cvijanović posjetila Osmake

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je jučer opštinu Osmaci, gdje je obavila radni sastanak sa načelnikom opštine Radanom Sarićem.

Sastanku su prisustvovali predstavnici rukovodstva opštine,na čelu sa načelnikom Radanom Sarićem, te su sa predsjednicom Srpske Željkom Cvijanović razgovarali o radnim aktivnostima, realizovanim i nastupajućim infrastrukturnim projektima, kao i problemima sa kojima se opština suočava.

U drugoj po redu posjeti opštini Osmaci predsjednica Srpske pohvalila je dosadašnji rad rukovodstva, shodno činjenici da je u proteklom periodu vraćeno 700.000,00 KM duga stečenih prije dolaska Radana Sarića na mjesto načelnika i da je budžet opštine Osmaci na zadovoljavajućem nivou.

Načelnik opštine Osmaci Radan Sarić tokom razgovora sa predsjednicom istakao je važnost realizacije četiri projekta, čija je konkretizacija planirana u narednom periodu.

U toku tekućeg mjeseca biće pokrenut postupak za realizaciju projekta izgradnje poslovne hale u Osmacima, za čiju izgradnju je opština Osmaci obezbijedila zemljište. Takođe, nastojanje da se u ovoj godini pokrene izgradnja spomen-sobe u Osmacima i spomen-obilježja na Capardama, kao i implementacija video-nadzora na području opštine Osmaci.

Nakon konstruktivnog razgovora predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, zajedno sa načelnikom opštine Osmaci, Radanom Sarićem, posjetila je porodicu Ćirković, u čiju su izgradnju porodičnog doma iz kabineta predsjednika Republike Srpske izdvojena sredstva u iznosu 40.000,00 KM.

Prigodni pokloni za djecu porodice Ćirković uručeni su od predsjednice Željke Cvijanović, a takođe je istaknuto da je primarni zadatak da se izgradnja objekta za porodicu Ćirković završi do početka zime, kako bi članovi porodice hladne dane mogli provesti u toplom domu.

Načelnik opštine Osmaci, Radan Sarić, istakao je da mu je velika čast što je predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, posjetila opštinu Osmaci, te što prepoznaje značaj navedenih projekata, kao i što Vlada Republike Srpske ulaže određena finansijska sredstva, kako bi opština Osmaci nastavila svoj razvoj, u cilju poboljšanja uslova življenja na području opštine.

Advertisement. Scroll to continue reading.

(Zvanična stranica Opštine Osmaci)

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...