Propao Dodikov scenario „srpskog svata“ u Predsjedništvu BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz entiteta RS, Milorad Dodik, danas je, po ko zna koji put, obrukao i sebe i narod kojem pripada.

Vašarski performans koji je priredio u svom predsjedničkom kabinetu, uz arsenal pjesama koje, prije svega, slave primitivizam, pokazao je, svoje političko-državničke domete tipične za predstavnike opančarskih političkih „elita“, a kakakve su se, eto, na njihovu nesreću, izborom Dodika, zalomile srpskom narodu u BiH u 21. vijeku.

Najavio je Dodik da će u ponedjeljak, to jest danas, u svoj kabinet dovesti muzikanta da malo „zapjevaju i provesele se“, svojim nacionalizmom, primitivizmom i mržnjom zatrovanim mozgom predviđajući valjda da bude „dočekan“ kako se takvi dočekuju po seoskim vašarima i koridama.

Prognoze su mu, pokazalo se, bile pogrešne.

Od priželjkovanog incidenta poznatijeg kao „srpski svat“, nije bilo ništa jer ni na njega ni na njegovog „svirača“ kao i one koji su im držali tercu u Predsjedništvu, niko nije pogledao k’o na smrdljiv sir.

Odsvirao je i otpjevao svoje, medijima razdjelio uradak koji su snimili  njegovi unaprijed pripremljeni kabinetski klovnovi i, napustio kabinet potpuno neobavljena posla.

Ponižen, prezren, ali, prvenstveno, ismijan od svakog ko imalo drži do kućnog reda, građanske i političke kulture.

Milorad Dodik čini sve da svojim ponašanjem izazove incident za koji bi okrivio „političko  Sarajevo“, „muslimane“ i „srpske poturice“ u institucijama BiH.

Incident bi mu, po ugledu na zločinca Radovana Karadžića, dobro došao da mobilizira svoje podanike i krene u pravljenje vlastite gubernije u državi u kojoj živi, a u kojoj bi on bio tužilac, sudija, poreski izvršitej, prvi pendrek i posljednji potpisnik rješenja o otimanju, prisvajanju, harčenju svega što je državno i narodno.   .

Ne treba podcjenjivati namjere Milorada Dodika, a još manje vjerovati njegovim pričama o miru u BiH i ljepoti življenja u entitetu RS.

Laž i obmana, oduvijek su bili njegovo glavno političo oruđe.

Dok se danas pjesmom kako ga je „rodila majka Srpkinja“ umiljavao srpskim majkama (valjda i on kao i Karadžić, unaprijed, računa na glave njihovih sinova!), istovremeno je entitet kojim gazduje bio vodeći u svijetu po smrtnosti od COVID infekcije.

Današnja svirka u Predsjedništvu BiH, sigurno, nije kraj Dodikovih bahanalija.

Vrijeme je da saznamo jesu li te bahanalije svojim pečatom, ranije, ovjerili Uredi visokog predstavnika i Evropske  komisije u BiH, a i ambasade vodećih svjetskih sila u našoj zemlji.

Akmasa Hadžić (Politički.ba)

Najnovije

Danas otvaranje mosta na Drini i graničnog prijelaza sa Srbijom kod Bratunca

Na Drini kod Bratunca danas će svečano biti otvoren most "Bratoljub" koji ovu općinu spaja sa susjednom Ljubovijom, kao i zajednički granični...

Povećanje proizvodnje i prodaje šumskih sortimenata u FBiH

U Federaciji BiH ukupna proizvodnja šumskih sortimenata u periodu januar-oktobar 2021. godine, u odnosu na isti period 2020. godine, veća je za...

U Kalesiji obilježen Dan državnosti, načelnik pozvao sve političare na jedinstvo

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima, predstavnici Općinskog vijeća, članovi i predstavnici boračkih udruženja i organizacija te predstavnici političkog i vjerskog života...

EP BIH: Depoi za ugalj TE Tuzla ostali bez zaliha

Depoi Termoelektrane u Tuzli su bez zaliha uglja i dalja proizvodnja električne i toplotne energije ozbiljno je ugrožena zbog aktuelnih dešavanja u...

Dan kada su “srpski orlovi povili krila” pred Armijom RBiH

Sedamnaest punih dana, od 8. do 25. novembra, trajala je neizvjesnost zvana Lisača na Majevici i prava drama za 75 četnika u potpunom okruženju snaga...