Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kolumna

Salih Brkić: Kad je zanijemio Aleksandar Vučić?

Milorad Dodik vec u nekoliko navrata kao papagaj ponavlja priču o snu koji sanja da ce “Beograd i Banja Luka u budućnosti biti u jednoj državi” i da “ne želi da se odrekne snova da Republika Srpska i Srbija budu jedno”. Govorio je to i u Beogradu na “Danima Srpske u Srbiji” i u drugim prilikama.

Sluša to često i Aleksandar Vučić, koji samo neukim u BiH prodaje maglu o poštovanju države BiH i saradnji sa Bošnjacima, ali ostaje nijem i ne reaguje na Dodikove najave rušenja i rastakanja te iste države BiH, koja je nakon Dejtonskog kompromisa dobila i entitet RS, a kao proizvod agresije, etničkog čišćenja, stravičnih zločina i genocida. Zanijemio i nije čuo sta njegov jaran i poslušnik Dodo stalno i vrlo opasno baljezga!

Aleksandar Vučić je ostao nijem i kao premijer Srbije na priču neprijatelja BiH, tadašnjeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je na gradilištu “Bratoljub” mosta između Bratunca i Ljubovije, a za koji država BiH daje 7,3 miliona KM, poručio “da jednog dana ne bude važno odakle si pošao i gdje ideš pošto ce sve da bude jedno.” Vučić se tada nije ogradio ni od Nikolića.

IDIOTSKE PORUKE IVICE DAČIĆA

Jučer smo slušali idiotske poruke Miloševićevog omladinca Ivice Dačića, koji iskaljujući bijes zbog odnosa Evrope i nekih Srba prema Kosovu, ali i referendumu u Kataloniji, otvoreno poruči:

-Kada RS u oblacima govori o referendumu, onda je to antievropsko, anticivilizacijsko i antisrpsko. Neka idu u Banjaluku da podržavaju referendum Srba u BiH”.

I opet glavni gazda Aleksandar Vučić osta nijem i na Dačićevu priču čiji korijen vuče od Slobodana Miloševića. A taj Ivica Dačić, haram mu bilo, kad se napije u kafanama, pjeva “Miljacku” na čijem su jednom mostu u napadu na Sarajevo ubijene Suada Dilberović i Olga Sučić, a u blizini Boško i Admira.

Sve to, kao ni imena objekata ,”Bratoljub” i “9. januar” predsjednik Srbije nije čuo, ne smeta mu sto se sve svodi na jedinstvo i saradnju Srba. Bošnjaci i Hrvati u zoni sumraka kojom vlada  Milorad Dodik su ikebane i oni za vožda Dodu ne postoje, ali ga Aleksandar Vučić zbog toga ne šamara i ne udara po ušima. Jer, stalni govornik u medijima nekim čudom tada uvijek zanijemi !

Advertisement. Scroll to continue reading.

GDJE TRCI, A STA ZABORAVLJA IGOR CRNADAK ?

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak odmah je reagirao na poruku Ramusa Haradinaja da BiH prizna Kosovo. Od toga nema ništa, niti ce biti kad je BiH u pitanju, izjavi hitri Igor Crnadak.

Reaguje tako hitri ministar vanjskih poslova Igor Crnadak, a ni on ne upita Ivicu Dačića zasto uz svoje ogavne poruke veze i sastavni dio zemlje koju Crnadak predstavlja kao ministar vanjskih poslova. Države BiH. Ni Tomu Nikolića on ništa nije hitro pitao.

Bitno je odmah odgovoriti Haradinaju, priče Nikolića ili Dačića očito mu nisu bile ni malo opasne. One su samo neki oblaci. Ali, za one koji vole svoju domovinu Bosnu, crni da crnji ne mogu biti…

Salih Brkić

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...