KONTAKT
Početna Najnovije Mladi fudbaler Mevludin Abidović osvaja medalje kao najbolji u Nancyu

Mladi fudbaler Mevludin Abidović osvaja medalje kao najbolji u Nancyu

od apjanic

Na stotine djece iz Bosne i Hercegovine na travnjacima širom Evrope i svijeta postiže izvandredne rezultate. Jedan od njih je i trinaestogodišnji Mevludin Abidović porijeklom iz zvorničkog naselja Paljevići.

On trenutno nastupa za fudbalski klub Laxou sapiniere u francuskom gradu Nancyu sa kojim postiže izvanredne rezultate i u kojem nastupa već šest godina.

Trenutno Mevludin Abidović nastupa za uzrast U13, a prema riječima njegovog oca Edina od septembra bi mogao u stariji uzrast zbog svega što je pokazao.

Kako nam govori Mevludin, idol mu je Miralem Pjanić, koji je nedaleko od Nancya, tačnije u Metzu zasijao i pokazao svoj kvalitet.

Trinaestogodišnji Mevludin Abidović rođen je u Francuskoj gdje i živi zajdno sa roditeljima, ali ima dvojno državljanstvo, odnosno posjeduje pasoš naše države, tako da bi mogli očekivati da odgovorni ljudi u Nogometnom savezu “zavedu” ga u bilježnice kako ga ne bi izgubili i kako ne bi zaigrao za drugu državu.

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.