Na TikToku ćemo uskoro moći tražiti i posao

TikTok se polako diverzifikuje – od prvih dana kad smo na njemu uglavnom gledali plesne korake i sinkronizovano pjevanje, pa sve do danas gdje na popularnoj mreži možemo gledati videe sa savjetima za karijere, ponuda sadržaja nastavlja se povećavati.

Prema najnovijem izvještaju “Engadgeta“, korisnici bi uskoro na platformi mogli pronaći i novog poslodavca.

Usluga, konkretno, testira alat za zapošljavanje koji će ljudima pomoći da pronađu poslove i kompanije, dok će poslodavci i brendovi lakše moći pronaći nove kandidate.

Nova opcija navodno neće biti zapečena u sam TikTok, već će se povezivati na internet stranicu posvećenu oglasima za poslove.

S obzirom da se ipak radi o TikToku, korisnici će moći objaviti video biografije koje će nakon toga moći zalijepiti i za korisnički profil.

Ovo bi mogao da bude jako dobar novi način na koji će brendovi pronaći kadrove koje traže s obzirom koliko mladi provode vremena na ovoj društvenoj mreži.

Novi alat bi sa druge strane, ako uzmemo samu prirodu TikToka, mogao dovesti i do situacije gdje ljudi gube poslove zbog stvari koje su objavili, prenosi “Tportal.hr“.

Najnovije

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila Kalesiju

Delagacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Kadrijom Hodžićem danas je boravila u Kalesiji gdje su se sastali sa načelnikom općine Seadom Džafićem.

Centralna izborna komisija predlaže mogućnost prijevremenih izbora u BiH

Centralna izborna komisija (CIK) BiH predstavila je svoje prijedloge za izmjenu Izbornog zakona BiH, između ostalog, uvođenje novih tehnologija u izborni proces,...

Jelena Trivić: Generale hvala, imamo Republiku Srpsku

Poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić članica PDP-a, nakon izricanja konačne presude zločincu Ratku Mladiću oglasila se na svom facebook...

Zločincu Ratku Mladiću potvrđena doživotna kazna zatvora!

Sud u Hagu, odnosno Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove, danas je izrekao konačnu, pravosnažnu presudu balkanskom krvniku Ratku Mladiću. Osuđen je...

Pročitajte zaključke probosanskih stranaka o zajedničkom izbornom nastupu u RS-u

Političke stranke sa sjedištem u Sarajevu su donijele nekoliko zaključaka nakon današnjeg sastanka u Banjoj Luci. Ovo je drugi sastanak u cilju...