Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

Tuzlanski reper Allen TG privlači javnost svojim neoubičajenim tekstovima

Tuzlanski reper Allen TG privlači javnost svojim neoubičajenim tekstovima. Nedavno je izdao i prvi svoj spot za pjesmu “Danas vidi me”
Za početak za one koji jos nisu upoznati sa tvojim imenom, predstavi nam sebe u par redova?
– Alen Kantić, pjesnik asfalta, pošten,fin, zgodan.
Otkud želja bas za ovom vrstom muzike ?
– Nemam pojma. To je bila samo jedna stepenica na koju sam se tada morao popeti. Nisam htio skretati sa puta imao sam samo jednu kasetu, koju sam dobio na poklon, nisam imao izbora, morao sam slušati te dosadne montenigerse.
Svoje tekstove pišeš sam, otkud inspiracija za time ?
– Nikad nisam mogao napisati tekst koji nema veze sa mojim osjećanjima ili mojim životom, a probao sam više puta. Jednostavno prenesem priču iz svog života na instrumental.
Koliko ti treba vremena da napišeš jednu pjesmu?
– Nema nikakvog pravila. Napišem je nekad za pola sata a nekad traje i mjesec. Evo naši čitatelji su već upoznati premijerom pjesme “Danas vidi me”.
Kako je došlo do ideje za ovako kontroverznim i neuobičajenim tekstom ?
– Pjesma je nastala na nagovor prijatelja koji me danima smarao video pozivima. Bio je u Austriji i bilo mu je dosadno, mene je koristio za ubijanje dosade. Na kraju sam ga molio da me “popusti” i tako smo došli do nekog sporazuma. Ja počnem pjesmu on me prestane smarati. Ne vidim ništa kontraverzno u tekstu. To se nekad nazivalo “uličnim žargonom” a danas, danas se ovo naziva ” cenzurirana pjesma” . A DANAS VIDI ME?! Svaka današnja pjevačica (umjetnica) sa estrade je kontraverznija od mene. Samo što ne žele ili ne smiju da to javno pokažu.
Kakva je hip hop scena u Tuzli? Koliko se sluša ova muzika?
– Tuzla je bila i ostala broj 1 u svim elementima hip hop kulture. Ja mislim da je tako i danas, nisam baš imao vremena da bacim oko na scenu. Tvoje rime su bile daleko, daleko ispred vremena. Tvoj flow kojem nitko nije mogao parirati.
Šta te je motiviralo?
– Moji tekstovi meni izgledaju sasvim obično, glupo, dosadno. Tek nakon reakcija onih koji su slušali počnem mijenjati mišljenje i počnem ih slušati kao slušalac a ne kao autor.
Da li da očekujemo možda neke nastupe, koncerte na području TK-a, Bosne i Hercegovine ili možda vani?
– Nastupe? Ne očekujem ništa. Znam da znam, pa tako da ne očekujem ništa. Da sam kojim slučajem loš. očekivao bih pune klubove i popunjene termine do 2020. Još par pitanja i došli smo do kraja.
Da li si imao svoje idole?
– Idole! Hmmm. Vjera mi zabranjuje da imam idole. Nemam ih. Postoje ljudi koji se bave dugo ovim poslom i koje izuzetno cijenim i poštujem zbog uloženog truda i doprinosa ovoj vrsti muzike . Edo Majka je jedan od tih. Edo će uvijek biti neko ko me fascinira i ostavlja bez teksta. Moram priznati iako sam bolji. Glavonja je glavonja. (smijeh)
Šta za kraj poručiti nasim čitateljima ?
– Čitateljima bi poručio da ni slučajno ne postaju slušaoci. Barem jedno određeno vrijeme dok ne nestane ovaj šljam sa estrade.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...