KONTAKT
Početna Izdvojeno U školi je maltretirali zbog debljine, danas najpoznatija bh. blogerica zarađuje na svom izgledu (VIDEO)

U školi je maltretirali zbog debljine, danas najpoznatija bh. blogerica zarađuje na svom izgledu (VIDEO)

od apjanic

Sabrina Tubić, najpoznatija modna blogerica u Bosni i Hercegovini, od svog posla živi jako dobro, mnogo putuje a na Instagramu ima gotovo pola miliona pratilaca.

Ipak, njezin životni put nije bio nimalo lagan i priznaje da je godinama trpjela vršnjačko nasilje i da su je djeca u školi maltretirala zbog debljine.

– Bila sam debela, imala sam perut u kosi, nisam bila kao lijepe djevojčice koje imaju ravnu kosu i svijetle oči. Zbog toga sam postala predmet vršnjačkog nasilja u školi. Djeca su me nazivala ružnim imenima, govorili su mi svakakve gadosti. Svaki dan sam dolazila kući uplakana, priznaje u svom videu na YouTubeu poznata blogerica.

– Moja mama je to primjetila, pa sam joj odlučila reći šta se događa. Pao mi je kamen sa srca. Jednom sam se vraćala autobusom kući iz muzičke škole, a grupa koja je sjedila iza mene počela me zadirkivati. Bacili su mi papire i nazivali me raznim pogrdnim imenima, a najglasniji je bio jedan dječak. Svi u autobusu su se smijali. U trenutku sam se okrenula i rekla: “Ok, ja sam takva kakva jesam, ali pogledaj sebe na šta ličiš, kao slamka si”-, kaže Sabrina i dodaje da joj je trenutak u kojem je shvatila da se od maltretiranja može braniti sama potpuno promijenio život.

Video u kojem je opisala svoju priču iz djetinjstva pogledalo je više od 165 hiljada ljudi na YouTubeu, a snimila ga je s ciljem da pomogne djeci koja trenutno proživljavaju slične stvari, kako bi ih lakše prebrodili, piše Tuzlanski.ba.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.