Porezna uprava FBiH objavila listu, Željezničar i Sloboda najviše dužni

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine objavila je imena poreznih obveznika sa iznosom duga preko 50.000 KM na dan 31. mart 2021. godine, a u velikim problemima je sarajevski Željezničar te nekoliko bh. premijerligaša.

Upravo je Željo najveći dužnik među premijerligašima i ukupno duguje više od 3,8 miliona KM. Glavnica duga je oko 1,6 miliona KM, a 2,2 miliona su kamate.

Iza Željezničara je tuzlanska Sloboda sa dugom od 3,6 miliona KM. Glavnica je oko 2,6 miliona, a kamate su više od 900.000 KM.

Zrinjski duguje više od 1,3 miliona KM (glavnica oko 900.000, a kamate oko 400.000 KM), dok Sarajevo duguje više od 830.000 KM.

Sarajevo na osnovu glavnice duguje više od 817.000 KM, kamate su oko 13.000 KM, a interesantno je da je Sarajevo dužno državi iako ima strane investitore.

Momčad Olimpika duguje oko 700.000 KM, dok Velež duguje oko 160.000 KM.

Spomenimo i da zenički Čelik ima dug od 4,2 miliona KM.

(Reprezentacija.ba)

Najnovije

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila Kalesiju

Delagacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Kadrijom Hodžićem danas je boravila u Kalesiji gdje su se sastali sa načelnikom općine Seadom Džafićem.

Centralna izborna komisija predlaže mogućnost prijevremenih izbora u BiH

Centralna izborna komisija (CIK) BiH predstavila je svoje prijedloge za izmjenu Izbornog zakona BiH, između ostalog, uvođenje novih tehnologija u izborni proces,...

Jelena Trivić: Generale hvala, imamo Republiku Srpsku

Poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić članica PDP-a, nakon izricanja konačne presude zločincu Ratku Mladiću oglasila se na svom facebook...

Zločincu Ratku Mladiću potvrđena doživotna kazna zatvora!

Sud u Hagu, odnosno Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove, danas je izrekao konačnu, pravosnažnu presudu balkanskom krvniku Ratku Mladiću. Osuđen je...

Pročitajte zaključke probosanskih stranaka o zajedničkom izbornom nastupu u RS-u

Političke stranke sa sjedištem u Sarajevu su donijele nekoliko zaključaka nakon današnjeg sastanka u Banjoj Luci. Ovo je drugi sastanak u cilju...