Connect with us

Hi, what are you looking for?

Tuzlanski Kanton

Aktivirali minu prilikom sječe šume na Ozrenu, jedna osoba smrtno stradala

Jedna osoba je smrtno stradala prilikom sječe drva večeras oko 18:45 sati u Lukavcu kod Tuzle, tačnije u mjestu Devetak, dok je druga osoba povrijeđena, potvrđeno je za Klix.ba.

“Obaviješteni smo oko 20:00 sati da je jedna osoba smrtno stradala na lokalitetu Trepale, na području MZ Devetak, na planini Ozren. Tu je dosad bilo pet minskih nesreća sa smrtnim ishodom. Druga osoba je povrijeđena. Uspjela se izvuči do obližnjeg puta i pozvati pomoć”, kazao nam je Benedim Pejić, iz Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla.

Kako nezvanično saznajemo, do nesreće je došlo kada su se osobe inicijala D. J. i E. B. sa zaprežnim kolima, tačnije sa dva konja, uputile u sječu, odnosno izvlačenje drva iz šume.

Navodno je konj aktivirao eksplozivnu napravu i tom prilikom je D.J. poginuo, a E.B. je sa zadobijenim lakšim tjelesnim povredama uspio otpuzati do obližnjeg puta i pozvati policiju.

“Nemamo informaciju šta se s konjima desilo”, kazao je Pejić, dodavši da je trenutno opasan teren zbog noći i da ne mogu praviti akciju izvlačenja nastradale osobe i, eventualno, konja.

Dodao je da će ujutro u 7:00 sati biti organizovana akcija, a da trenutno policija osigurava da neko ne bi ušao.

“Nema šanse da se po noći ide u akciju izvlačenja”, zeključio je za Klix.ba Pejić, stručni savjetnik za deminiranje i uklanjanje NUS-a.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...