KONTAKT
Početna Tuzlanski Kanton Besplatni udžbenici za sve prvačiće u TK

Besplatni udžbenici za sve prvačiće u TK

od redakcija

Kako bi obezbijedila besplatne udžbenike za sve učenike prvih razreda devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja u školama na području Tuzlanskog kantona Vlada TK je na sjednici zadužila Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstvo finansija da unutrašnjom preraspodjelom osiguraju nedostajuća sredstva u iznosu od 90.000,00 KM za sufinansiranje hitne nabavke udžbenika.

Vlada  je također donijela Odluku o usmjeravanju donacije u Budžet Tuzlanskog kantona za 2017.godinu, na ime nabavke bespatnih udžbenika za učenike prvih razreda devetogodišnjegosnovnog obrazovanja, prvenstveno za one koji su u stanju socijalne potrebe, zaMinistarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona u iznosu od 106.250,00 KM, dodijeljene od strane Federalnogministarstva obrazovanja i nauke. Na ovaj način svim prvačićima bit će obezbijeđeni besplatni udžbenici.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.