KONTAKT
Početna Izdvojeno Danas otvaranje ljetne sezone Panonskih jezera

Danas otvaranje ljetne sezone Panonskih jezera

od redakcija

Nakon završenih priprema za predstojeću sezonu i nakon što je nadležna ovlaštena institucija izdala certifikat o visokoj kvaliteti slane vode u jezerima, danas zvanično počinje ljetna sezona rada kompleksa slanih Panonskih jezera u Tuzli.

U proteklih petnaestak dana, građani su posjećivali jezera zbog dobrih vremenskih uslova, no, zvanično otvorenje svake godine je 1. juna. Iako su u protekle dvije godine ljetnu sezonu obilježile restrikcije zbog pandemije korona virusa koje su se ogledale u ograničenim kapacitetima, posjeta Panonskih jezera je kako navode iz Uprave bila i više nego zadovoljavajuća.

Zvanično otvorenje Panonskih jezera je danas, a svečano otvorenje je na programu od 10. do 12. juna koje će biti obogaćeno raznim kulturnim, sportskim dešavanjima, sajmovima ali i koncertima poznatih bendova.

Sezonskim, mjesečnim i sedmičnim ulaznicama nije ograničen dnevni broj ulazaka u kompleks jezera, a poslijepodnevna ulaznica se odnosi na period dana od 16:30 sati. Djeca do 2 godine starosti ne plaćaju ulaz, a invalidi 100% ,uz predočenje dokumentacije, dobijaju besplatnu sezonsku karticu/ulaznicu (izrada 4 KM).

Prilikom prvog ulaska u kompleks, dozvoljeno je unošenje hrane i bezalkoholnih pića u plastičnoj ambalaži kao i plažnog mobilijara (suncobran, stolica, ležaljka). Prodaja ulaznica i ulazak na kompleks je do 19 sati. Radno vrijeme kompleksa Panonike tokom juna mjeseca je od 08h. do 20h. a tokom jula i augusta mjeseca jedan sat ranije i duže.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.