KONTAKT
Početna Tuzlanski Kanton Gradačac dobija tvornicu piva, posao za više od 100 osoba

Gradačac dobija tvornicu piva, posao za više od 100 osoba

od redakcija

Gradačac poznatiji pod nazivom grad Zmaja od Bosne, uskoro bi mogao dobiti moderno opremljenu tvornicu u kojoj bi se proizvodilo Zmaj pivo, što bi otvorilo mogućnost upošljavanja više od 100 osoba.

Prema informacijama do kojih je došao Infoplus portal, grupa privrednika iz Gradačca zainteresovala se da brend Zmaj pivo koje je u vlasništvu Kreativa marketinga iz Tuzle svoju proizvodnju nastavi u Gradačcu.

Vezano za ovu priču kontaktirali smo i prvog čovjeka Zmaj piva Omera Isovića koji nam je kazao da je bilo razgovora sa privrednicima iz Gradačca koji su prepoznali kvalitet i sam brend „Zmaj“ koji se neće ogledati samo u proizvodnji piva već i sokova i drugih prerađevina i da su zainteresovani da ulože svoj novac da ta priča „starta“ iz Gradačca napominjujući da ima  korektnu saradnju  sa svojim trenutnim partnerom .

Zmaj pivo je trenutno najviše zastupljeno preko prodajnih centara Bingo na području TK, Unsko –sanskog kantona, ZE-DO kantona, srednje Bosne, Prijedora, Janje, Kozarca i drugih gradova, što znači da postoji jedno značajno tržište .

Za ovaj projekat  interes je pokazao i ministar trgovine, turizma, saobraćaja i ugostiteljstva TK Mirsad Gluhić koji je za Infoplus rekao da bi bio presretan da se ta priča realizira, jer moderna tvornica piva, sokova i drugih prerađevina uveliko bi pomogla Gradačcu, a posebno jer pivo nosi naziv „Zmaj“, što je još jedno vezanje za Gradačac.

„Gradačac ima uređene industrijske zone i infrastrukturu. Kako sam se informisao Zmaj pivo ima tržište, a nema fabriku tako da bi ovaj projekat bio pun pogodak i zaokruživanje jedne cjeline da se Zmaj pivo proizvodi u gradu Zmaja od Bosne“, govori Gluhić.

On je posebno istakao da će dati podršku  ovom projektu jer to znači posao za 100 ljudi u Gradačcu.

Inače, Zmaj pivo je do sada zahvaljujući kvalitetu osvojilo šest zlatnih medalja i plaketa, a jedna od njih je upravo dobijena u Gradačcu na Sajmu šljive.

„Teško je govoriti hvalospijeve o nečemu svome, , ali mi smo jedino pivo na policama u BiH koje ima 12 % ekstrakta. Prošle godine je izašlo i nezavisno istraživanje koje je dalo podatak da je po svojim kakakteristikama Zmaj pivo najkvalitetnije pivo na našim policama. Trenutno vršimo pregovore da Zmaj pošaljemo i na tržište Slovenije, Kosova, Srbije, Švedske i Danske   jer želimo da naš nacionalni brend bude prepoznatljiv. Planovi o izvozu Zmaj vode, također našeg proizvoda , u Tursku bi se trebali početi realizovati krajem godine  Proširujemo paletu proizvoda pod brandom Zmaj na vino, sokove za ugostiteljstvo kojima nece biti ravan ni jedan uvozni proizvod, rakije Zmaj , energy drink i druge proizvode. Posebno smo ponosni i na zajednički Projekat koji radimo sa Udruženjem dramskih umjetnika  Kaleidoskop iz Tuzle  a to je predstava Husein Kapetan Gradaščević po tekstu Kemala Bašića. Premijera je planirana na Dan Državnosti 25.Novembra a želja svih nas je da to bude baš u Gradačcu i da to ujedno bude i centralno obilježavanje tog istorijskog datuma“, ističe Isović

Omer Isović je mišljenja da je Zmaj pivo nacionalni brend koji treba biti zastupljen na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, a u njegoj promociji uveliko pomažu navijačke skupine, posebno Zmajevi iz Posavine, odnosno Odžaka, ali  idrugi

Zmaj pivo u gradu Zmaja od Bosne i novih 100 radnih mjesta svakako je projekat  koji treba podržati, ne samo Tuzlanski kanton, nego i FBiH, država, ali i sami građani jer kupovinom domaćeg +387 proizvoda, otvara se mogućnost za novim upošljavanjima i daljem jačanju bh ekonomije.

 

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.