KONTAKT
Početna Tuzlanski Kanton Intervenisao GSS Srebrenik: Nana petogodišnju unuku “stavila” samu u autobus

Intervenisao GSS Srebrenik: Nana petogodišnju unuku “stavila” samu u autobus

od redakcija

Nesvakidašnja situacija dogodila se danas u Tuzli, kada je nana petogodišnju unuku “stavila” samu u autobus. Kako majka nije na vrijeme stigla da je “pokupi” na stanici, dijete je završilo na drugom kraju grada, a sve se dobro završilo zahvaljujući intervenciji Gorske službe spašavana iz Srebrenika i vozaču autobusa.

Prema informacijama iz Gorske službe spašavanja Srebrenik, starija žena jutros je oko 9.10 sati ukrcala djevojčicu u autobus, koji saobraća na relaciji Srebrenik – Tuzla na stanici Šićki Brod, te kazala kako će djevojčicu preuzeti njena majka na sljedećoj stanici.

Međutim, to se nije dogodilo, a vozač je nakon kraćeg čekanja morao nastaviti vožnju. Djevojčica se tada uspaničila, pa je Muamer Okić, član GSS-a Srebrenik, koji se zadesio u autobusu, o tome obavijestio svoje kolege.

Načelnik stanice GSS Srebrenik Enes Bešić nakon te informacije odmah je pozvao Policijsku stanicu Istok u Tuzli i dao se u potragu za informacijama o vozaču, prijevozniku i relaciji kojom autobus saobraća.

Bešić je uspio doći do broja mobitela vozača te ga kontaktirao i sa njim dogovorio da zadrži djevojčicu do dolaska policije. Vozač se već bio uputio prema autobuskoj stanici Simin Han, gdje je zaustavio autobus i sačekao Bešića i policiju da dođu.

U policiji nam je potvrđena ova informacija, kao i to da je pronađena majka i da je ona preuzela kćerku oko 10 sati. Navodno je majka zaista trebala doći po dijete na stanicu, ali je iz nepoznatih razloga kasnila, a autobus je morao nastaviti vožnju.

– U konačnici smo spriječili veću nesreću uz saradnju svih službi na terenu i pravovremenoj reakciji kolege na terenu Muamera Okića, vozača Mehmedalije Hurića i Enesa Bešića, koji su u saradnji sa Policijskom stanicom Istok spriječili nesreću. Njihovom brzom reakcijom djevojčica je vraćena majci živa i zdrava – saopćeno je iz GSS-a Srebrenik.

Iz GSS-a apeliraju na sve roditelje da svoje najmlađe u toj životnoj dobi ne šalju autobusima bez pratnje ili saglasnosti i dobre koordinacije između vozača i osobe za kontakt.

– U ovom slučaju je sve prošlo bez većih posljedica, što je naš ključni apekt djelovanja kao GSS-a, uz sve probleme koje imamo na terenu kao i probleme koje nam sami pojedinci urade nesmotrenim i nepromišljenjim postupcima. Bitno je da sarađujemo do zajedničkog cilja. Svi smo odgovorni za naše postupke i za naše najmlađe, bez obzira da li smo u srodstvu ili nismo. Najbitnija stvar je da smo ljudi i da se držimo zajedno u teškim trenucima – kazali su iz GSS-a Srebrenik piše Faktor.ba

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.