KONTAKT
Početna Tuzlanski Kanton Jednomjesečni pritvor za Džemu Kalajevca iz Živinica zbog udaranja policajke

Jednomjesečni pritvor za Džemu Kalajevca iz Živinica zbog udaranja policajke

od redakcija

Općinski sud Živinice prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Džemu Kalajevca (37), nastanjen na području općine Živinice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Postoji osnovana sumnja da je Kalajevac 11. oktobra 2017. godine u Živinicama prvo vrijeđao dvije policajke iz PU Živinice koje su obavljale redovne poslove kontrole saobraćaja. Nakon toga je jednu od policajki, koja je tražila dokumente i pokušala legitimisati njega i vozača u automobilu u kojem se nalazio, sa mjesta suvozača dva puta udario vratima automobila. Tada je istjerao vozača iz automobila, startao vozilo i krenuo u pravcu policajki. Jedna od njih se uspjela izmaći, dok je policajku koju je prethodno povrijedio udarcem vratima, prednjim dijelom automobila udario u koljena i odbacio je u drugu saobraćajnu traku.

Na mjesto događaja su došla i dva policajca iz PU Živinice, te se Kalajevac vratio i počeo vrijeđati i policajce, koji su ga stavili pod kontrolu i lišili ga slobode.

Pripadnici PU Živinice su obavili kriminalističku obradu, te je Kalajevac uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.