KONTAKT
Početna Tuzlanski Kanton Miroslav Erdemović osumnjičen za pokušaj ubistva na Šićkom Brodu

Miroslav Erdemović osumnjičen za pokušaj ubistva na Šićkom Brodu

od redakcija

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za tridesetogodišnjeg Miroslava Erdemovića iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.


Erdemović je osumnjičen da je u prijepodnevnim satima 3. juna 2017. godine u mjestu Bosanska Poljana u blizini petlje „Šički Brod“ na ulazu u Tuzlu, tridesetosmogodišnjoj ženi u blizini magistralnog puta skalpelom nanio duboku reznu povredu na desnoj strani vrata, te u području grudnog koša i lijeve ruke. Tako joj je nanio teške tjelesne povrede opasne po život i ostavio je na toj lokaciji. Oštećena je trenutno hospitalizirana u UKC-u Tuzla.

Pripadnici MUP-a TK, u koordinaciji sa Tužilaštvom, su operativnim radom na terenu, prikupljanjem dokaznih materijala na uviđaju i tokom određenih istražnih radnji, te nakon saslušanja određenog broja svjedoka identificirali osumnjičenog.

On je lišen slobode 6. juna 2017. godine, te je nakon kriminalističke obrade Sektor kriminalističke policije MUP-a TK, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predao Erdemovića u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Također, do danas su obavljene određene istražne radnje i vještačenja, te će biti izdate naredbe i za druga potrebna vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ovaj događaj.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.