KONTAKT
Početna Tuzlanski Kanton MUP TK: Rasvijetljeno 33 teških krađa i provala u stanove u skoro svim općinama TK

MUP TK: Rasvijetljeno 33 teških krađa i provala u stanove u skoro svim općinama TK

od redakcija

Službenici Odjeljenja za opći kriminalitet Sektora kriminalističke policije MUP TK-a su, u koordinaciji sa postupajućim tužiocima Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, radeći na otkrivanju počinilaca krivičnih djela Teške krađe – provale u stanove na području TK-a, preduzeli niz operativno taktičkih i kriminalističko istražnih radnji, što je rezultiralo rasvjetljavanjem ukupno 33 (tridesettri) KD-a Teške krađe.

S tim u vezi, nadležnom Tužilaštvu podnesena je dopuna izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv J.Č., rođen 1984.godine, M.D., rođen 1996.godine, M.D., rođen 1989.godine i R.K., rođen 1985.godine, svi iz Tuzle (J.Č. i M.D. rođen 1989.godine se nalaze u pritvoru zbog kriminalnih radnji počinjenih u proteklom periodu, dok se lice M.D., rođen 1996.godine nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.)

Naime, postoje osnove sumnje da su navedena lica u vremenskom periodu od 05. januara do 24. marta 2017.godine, udruženo ili pojedinačno, počinila ukupno 33 KD-a Teške krađe – provale u stanove iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH i to na području grada Tuzla (4 KD-a) i općina: Gračanica (5 KD-a), Gradačac (4 KD-a), Srebrenik (5 KD-a), Banovići (3 KD-a), Lukavac (6 KD-a) i Živinice (6 KD-a).

Predmet otuđenja u navedenim krivičnim djelima bili su uglavnom zlatni nakit, tehnički uređaji, mobilni telefoni i dr., dok se ukupna materijalna šteta pričinjena oštećenim licima procjenjuje na preko 40.000,00 KM.

(RTV Slon)

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.