KONTAKT
Početna Tuzlanski Kanton Na dženazu u Gornju Kalesiju, došle Žene u crnom iz Beograda Begi Gutiću i Senadu Aliću bilo daleko

Na dženazu u Gornju Kalesiju, došle Žene u crnom iz Beograda Begi Gutiću i Senadu Aliću bilo daleko

od apjanic

Jučer je u Memorijalnom centru u Gornjoj Kalesiji obavljena devetnaesta po redu kolektivna dženaza na kojoj je u kabur spušteno devet osoba.

Brojne delegacije iz Sarajeva, Zvornika, Srebrenice, Sapne, Kalesije ali i dalekog Beograda iz susjedne nam Srbije položile su cvijeće te se minutom ćutnje i fatihom prisjetili nevino ubijenih civila Zvornika.

Ono što je začuđujuće svakako je (ne)prisustvovanje čelnika Vlade Tuzlanskog kantona, ali i Senada Alića predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona koji je iz Sapne i koji sasvim sigurno očekuje glasove od onih koji su jučer ukopali svoje najmilije s obzirom da je većina njih prijavljena upravo u Sapni.

Podsjećanja radi, pomenuti dvojac je ignorisao i obilježavanje Dana Općine Kalesija, prvog oslobođenog grada u BiH iako je ovaj datum uvršten u bitne datume i datume od značaja za naš kanton.

Postavlja se pitanje da li će doći naredne godine, s obzirom da se održavaju Opći izbori.

 

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.