KONTAKT
Početna Najnovije Pomozimo Elmedinu Haračiću da živi kao njegovi vršnjaci

Pomozimo Elmedinu Haračiću da živi kao njegovi vršnjaci

od redakcija

16- godišnji Elmedin Haračić iz Teočaka boluje od skolioze. Radi se o bolesti rasta kičme, koja dovodi do zakrivljenosti što za posljedicu ima njen deformitet. Elmedin živi sa djedom, nenom i bratom blizancom Almedinom.

Otac Nedim je doživio tešku povredu na poslu i nije sposoban za rad, dok je Elmedinova majka umrla prije nekoliko godina od karcinoma dojke.

Elmedinu, učeniku prvog razreda MSŠ Teočak, bolest je teško pala. Kako kaže, zbog zakrivljene kičme više vremena je proveo u bolnici nego u školi, a trpi i jake bolove.

„Prvi put sam bolove u predjelu leđa osjetio kada sam imao osam godina. Od tada sam stalno kod doktora. Više sam u bolnici, nego u školi. Bolest se u posljednje vrijeme proširila. Trpim jake bolove, ne mogu da spavam. Jedino rješenje je operacija u Sjedinjenim Američkim Državama, koja košta 100 hiljada eura. Pošto nisam u stanju prikupiti potreban novac, molim sve ljude koji mogu i koji žele da mi pomognu“, kaže nam Elmedin.

Nakon smrti majke, brigu o Elmedinu i njegovom bratu Almedinu preuzeli su djed i nena.

Elmedinova nena Mirsada, kaže da su joj doktori kazali da bi Elmedin, nakon operacije mogao da živi život kakav imaju njegovi vršnjaci.

„Majka im je umrla prije pet godina, otac je radio ali je zadobio tešku povredu na poslu. Od tada su Elmedin i Almedin više privrženi meni. Nemamo nikakva primanja. Živimo od socijalne pomoći, koja iznosi 116 KM mjesečno. Mi nismo u mogućnosti da prikupimo toliki novac.“, kazala je Mirsada.

Prilikom naše posjete porodici Haračić , uručili smo oko 1 500 KM za Elmedinovo liječenje, koji je od humanih ljudi prikupio fond „Srce Sapne“.

Novac su donirali Adil Huremović, Kemo Huremović, Albin Huremović, Aiša Huremović, Adem Huremović, Hariz Muratović, Said Muratović, Safeta Pobrić, Rasim Salihović, Kasim Halilović, Razim Begić, Sanela Gušo, Adis i Alma Gerzić, Agan i Fata Gušić, Adisa Đedović, Amira Dacik, Šefika Mehmedović, Ismajil Omerović i Selim Mujčinović.

U akciju prikupljanja sredstava za Elmedina Haračića, priključila se i HO „Help others”Salzburg u saradnji sa HO „Srcem za Teočak“. Oni su otvorili žiro račun na koji možete uplatiti sredstva za liječenje ovog dječaka.

Novac možete uplatiti na žiro račun H.O.”Help others”Salzburg, pod oznakom, “ELMEDIN” IBAN: AT 97 3500 0000 2602 9389 BIC:RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG.

Elmedina i nejgovu porodicu možete i posjetiti u teočanskom naselju Dolovi.

Kontak broj Elmedinove nene je 062-741-173.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.