KONTAKT
Početna Tuzlanski Kanton “Popustili” SDP-ovci iz Tuzle: Festival mladosti ipak prolongiran za 15.juli

“Popustili” SDP-ovci iz Tuzle: Festival mladosti ipak prolongiran za 15.juli

od apjanic

Forum mladih SDP-a Tuzlanskog kantona za 8. i 9. juli planirao je na obalama jezera Sniježnica u Teočaku da održi Festival mladosti na kojem bi se okupili mladi iz našeg kantona. No, taj potez je naišao na osudu javnosti, a prvi javno o ovome je progovorio i Armin Karić predsjednik Foruma mladih u Kalesiji koji je tražio da se promjeni datum jer 8.jula samo nekoliko kilometara dalje kreće kolona prema Potočarima, odnosno Marš mira kao sjećanje na genocid počinjen u julu 1995.godine.

O ovome je među prvima pisao naš portal, a izgleda da su organizatori “došli pameti”, pa su Festival pomjerili za 15. i 16. juli.

Kako nam je rečeno od izvora bliskih SDP-u odgoda ovog Festivala zatražena je i sa vrha, odnosno Foruma mladih BiH koji su smatrali da ovi dani nisu prikladni za ovakvo što, no oštro su se protivili mladi iz Tuzle koji su smatrali da neki žele opstruirati održavanje Festivala mladosti.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.