KONTAKT
Početna Tuzlanski Kanton U dane kada kreće “Marš mira” prema Srebrenici, mladi iz SDP-a planiraju “dernek” nekoliko kilometara dalje

U dane kada kreće “Marš mira” prema Srebrenici, mladi iz SDP-a planiraju “dernek” nekoliko kilometara dalje

od apjanic

Forum mladih Socijaldemokratske partije Tuzlanskog kantona na jezeru Sniježnica u Teočaku organizira Festival mladih. Ništa ne bi bilo sporno da za datum održavanja ovog Festivala nisu odabrali 8. i 9.juli dane kada nekoliko kilometara dalje kreće kolona ka Srebrenici kako bi se sjetili genocida koji je počinjen u zaštićenoj zoni UN-a.

Na svom facebook profilu reagovao je i Armin Karić predsjednik Foruma mladih SDP-a Kalesija i član Kantonalnog Foruma koji je ujedno i vijećnik ove partije u OV Kalesija.

“Neka je na čast i sramotu onima koji su zakazali ovaj “festival” za 08. i 09. juli, tj. prvi i drugi dan Marša mira. Nek’ im je na sramotu što to organizuju samo nekoliko kilometara daleko od Nezuka, mjesta polaska Marša mira 08. jula. Drugarice i drugovi iz Kalesije, mi smo dobili poziv također za ovaj događaj. Ja Vas molim da bojkotujete! Pokušao sam  ovo odgoditi, ali očito da nemaju sluha. Očito da se oni žrtava sjete samo kad treba se slikati ili ‘pak položiti cvijeće. Također, u narednom periodu podnijet ću ostavku na mjesto člana koordinacionog odbora FOM KO SDP BiH Tuzla te člana KO SDP BiH Tuzla” napisao je Armin Karić.

Da li će iz Tuzle reagovati po pitanju ovoga ili će ipak Armina Karića isključiti iz partije zbog toga što ima svoje mišljenje ostaje da se vidi.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.