KONTAKT
Početna Kalesijske Teme UNIS TOK najuspješnija kompanija u TK, Zehra Jakubović (IZAZOV) najuspješnija žena

UNIS TOK najuspješnija kompanija u TK, Zehra Jakubović (IZAZOV) najuspješnija žena

od redakcija
Nakon nekoliko mjeseci pripreme, sinoć je u hotelu ”President” organizovana manifestacija ”Najbolji u privredi TK – Kristal soli 2016” čiji je izvršni producent Radio-televizija Slon. Ovo je bila prilika da se slavi poduzetnički aktivitet, promoviše ekonomski potencijal Tuzlanskog kantona a pri tome, nagrade najbolji među najboljima.
Da je Tuzlanski kanton i njegov rastući privredni aktivitet faktor liderstva i razvoja ne samo ovog dijela šire regije, nego i cijele Bosne i Hercegovine, svakodnevno svjedoče pozitivni primjeri iz prakse, ali i statistički pokazatelji koji govore da se vrijedno radi na stvaranju ambijenta za rast domaćih kompanija uvažavajući sve prirodne, geografske i konkurencijske prednosti našeg kraja.
Kako izabrati najbolje među najboljim nije bio nimalo lagan zadatak stručnog žirija, koji je među hiljadama poduzetničkih priča i koristeći se brojnim ekonomskim pokazateljima kategorizirao i vrednovao poslovne rezultate ostvarene u prošloj godini. Stručni žiri, koga čine eksperti iz ekonomskih oblasti, među, na 1.000 pristiglih nominacija, prema podacima našeg medijskog partnera, poslovnog portala Akta.ba birao je kategorije i najuspješnije ponosne titulare nagrade ”Kristal soli 2016”.
Dodijeljeno je 11 nagrada, kroz pet kategorija sa osam nagrada, te tri specijalne nagrade. Evo dobitnika ovih priznanja.
U kategoriji ”Najuspješnija kompanija TK po ukupno ostvarenom prihodu u 2016. godini, za mala, srednja i velika preduzeća, nagrade su dobile tri kompanije.
Priznanje i ”Kristal soli 2016” u dijelu malih preduzeća otišlo je u Gračanicu, a najuspješnija kompanija je Velfarm d.o.o. Gračanica.
Nagradu ”Kristal soli 2016” za najuspješniju kompaniju TK po ukupno ostvarenom prihodu u 2016. godini – srednja preduzeća, po ocjeni stručnog žirija, dobila je Fabrika cementa Lukavac.
Najuspješnijom kompanijom TK po ukupno ostvarenom prihodu u 2016. godini za velika preduzeća proglašena je kompanija Sisecam Soda Lukavac.
Dodijeljene su i nagrade za najuspješnije kompanije po ukupno ostvarenoj dobiti u 2016. godini.
Priznanje i ”Kristal soli 2016” u dijelu malih preduzeća otišle je u tradicionano, poduzetnički Gradačac. Najuspješnija kompanija je ”TMD Group” d.o.o..
Nagrada za najuspješniju kompaniju TK po ukupno ostvarenoj neto dobiti u 2016. godini – velika preduzeća dodijeljena je kompaniji UNIS-TOK d.o.o. Kalesija.
Prema ocjenama stručnog žirija, najuspješnijim obrtnikom TK proglašen je zanatski obrt Benko Srebrenik.
Poslovni događaj ”Kristal soli 2016” prepoznao je zalaganja i poduzetnica.
Sve manje su rijetkost u privrednom okruženju, i među njima birana je nabolja među najboljima. Nagrada za najuspješniju ženu – poduzetnicu TK u 2016. godini dodijeljena je Zehri Jakubović, vlasnici i direktorici uspješne kalesijske kompanije namještaja Izazov d.o.o..
Apsolutni pobjednik, odnosno najuspješnija kompanija u TK u prošloj godini je BINGO Export-Import d.o.o. Tuzla.
Dodijeljena su i tri specijalna priznanja. Prvo Specijalno priznanje otišlo je u Rudnik mrkog uglja Banovići , a dodijeljeno je za ulaganje u razvoj privrede TK.
Drugo specijalno priznanje, za razvoj prehrambene industrije TK dobila je Mesna industrija ”Menprom” Tuzla.
I treće, specijalno priznanje za najbolju zdravstvenu ustanovu u BiH, stručni žiri dodijelio je Javnoj zdravstvenoj ustanovi Univerzitetski klinički centar Tuzla

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.