KONTAKT
Početna Izdvojeno Posvađali se kalesijski taksisti, Mujkić pisao Kantonalnoj inspekciji

Posvađali se kalesijski taksisti, Mujkić pisao Kantonalnoj inspekciji

od redakcija

U posljednjih nekoliko dana u Kalesiji došlo je do verbalnih sukoba između taksista koji pripadaju različitim udruženjima. Naime, razlog njihovih svađa je raspodjela taksi stajališta u strogom centru grada.

Zbog svega toga, Aldin Mujkić osnivač Udruženja “Moj taxi” ovih dana pisao je i Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove TK od kojih traži da reaguju i da spriječe klasičnu zloupotrebu od određenih ljudi koji odlučuju o sudbini onih koji bavljeći se ovim poslovom prehranjuju porodice.

Poznato je da se odobrenja za taksi stajališta u našem kantonu vrše po proceduri i na osnovu Zakona o cestovnom prijevozu na način da se plan razmještaja i broj taksi stajališta koja se nalaze na javnim površinama na kraju godine za narednu godinu predlaže nadležni općinski organ, ali u saradnji sa udruženjima taksi prevoznika, a ne nelegalno na svoju ruku kako se radi sada, govori za Infoplus Aldin Mujkić.

On ističe da su nelegalno taksi štandovi dodijeljeni dvojici kalesijskih taksista i sa tim je upoznata inspekcija, a odgovornost će snositi i onaj ko je to odobrio iako je znao da krši Zakon.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.